Tiistaina 18.5.2021 Puustellin hiilijalanjäljen kompensointi konkretisoitui, kun Puuni Oy, Puustellin Natural Steps -ohjelman yhteistyökumppani, järjesti puiden istutustapahtuman Lempäälässä.

Puiden istutusalue, Marjamäki 2, käsittää 2,5 ha heinittymässä olevaa joutomaata, joka sijaitsee Lempäälässä näkyvällä paikalla Ideapark-kauppakeskuksen lähistöllä. Alueelle istutettiin rauduskoivua ja mäntyä, yhteensä n. 4.800 tainta. Tästä määrästä Puustellin kompensaation osuus on 700 tainta eli 200 tonnia hiilidioksidia. Tämä istutus on osa Puustellin vuoden 2020 kompensaatiota, jonka kokonaismäärä oli 1600 tonnia.

Puustelli on sitoutunut tarjoamaan asiakkailleen hiilineutraaleja kalusteita ja tavoitteena on hiilineutraali valmistus vuoteen 2035 mennessä. Tämän tavoitteen saavuttamiseksi Puustelli on käynnistänyt Natural Steps -ohjelman, jolla kompensoidaan tehtaan aiheuttamaa hiilijalanjälkeä valittujen yhteistyökumppaneiden toimesta. Yksi yhteistyökumppaneista on istutustapahtuman järjestänyt Puuni Oy, joka poistaa hiilidioksidia ilmakehästä metsittämällä suomalaisia joutomaita. Vuonna 2021 Puustelli on sitoutunut kompensoimaan tehtaan aiheuttamaa hiilijalanjälkeä Natural Steps -ohjelman avulla vähintään 3800 tonnia/vuosi.