Ekologisuus ja puhtaus

Ympäristö


Ympäristöasiat ovat hiipineet vaivihkaa Puustelli-keittiön kautta koko taloon ja tulleet jäädäkseen. Putipuhtaan tuotannon lisäksi, jokainen meistä puustellilaisista huomaa tekevänsä myös omassa työympäristössään pieniä-suuria ympäristötekoja mm. sähkönkäyttöön, vedenkulutukseen ja jätelajitteluun liittyen.

Ympäristörasitusta voidaan vähentää vain vähentämällä ympäristörasitusta.

Ympäristölainsäädännön noudattami­nen on luonnollinen osa Puustellin toimintaa ja olemme sitoutuneet nou­dattamaan standardien mukaisia ympäristövaatimuksia. Sitoumuksemme vahvistaa yrityksellemme myönnetty ISO 14001 -sertifikaatti. Sen systemaattinen ja ohjaava toimintatapa nostaa yrityksessä ympäristösuojelun tasoa entisestään sekä osoittaa ympäristöasioiden vastuullista hoitamista yhä paremmin.

Emme pelkästään seiso ympäristöasioiden takana, vaan me toimimme. Olemme osoittaneet konkreettisesti ja tutkitusti, miten ympäristörasitusta voidaan vähentää kalustevalmistuksen yhteydessä. PuustelliMiinus-keittiömallistomme on ollut tuotannossamme jo vuodesta 2013 lähtien. Hiilijalanjälki-laskelmien perusteella se on ekologisin olemassa oleva keittiövaihtoehto, edelleen. Miinus-kalusteiden runkorakenne ei ole lastulevyä, vaan tukirakenteena on ekologinen Puustelli-biokomposiittikehä. Biorakenne on täysin kierrätettävä tuote, joka kestää 100%:sti vettä. Formaldehydiä siinä on vaatimattomat 0%. Käytämme Miinus-keittiöstä saatua tutkittua tietoa hyväksemme koko Puustelli-tuotteistossamme. Biorakenne on nyt myös Puustelli-kylpyhuonekalusteissa.

Olemme minimoineet ympäristövaikutukset niin tuotteiden valmistuksessa, pakkauksissa, purkamisissa, asennuksissa, kuljetuksissa kuin koko yritystoiminnassamme. Myös modernin tuotantolaitoksemme systemaattinen jätteiden lajittelu edistää asioiden toteutumista. 

Puustelli-materiaalit

Kalusteiden materiaalivalinnoissa olemme tunnetusti vaativia ja siksi valitsemme ne valmistajien luona itse, omien ympäristö- ja laatukriteeriemme mukaisesti. Puustelli-mallistoon yltävät vain ne materiaalit, jotka täyttävät vastuullisen elinkaarisuunnittelumme vaatimukset. Yhteistyö arvostettujen materiaalitoimittajiemme kans­sa ovat luottamukselliset ja vuosikymmenten mittaiset. Ympäristöarvomme ja laatutavoitteemme ovat samat.

Käytämme sertifioitua puuta

Metsät ovat maailman keuhkot ja myös miljardin ihmisen tulonlähde. Huolta aiheuttavat laittomat hakkuut, jotka häiritsevät koko ekosysteemiä. Puustelliin päätyvät vain PEFC- ja FCS-sertifioitujen metsien puut. Sertifiointi on varmistus siitä, että puun alkuperä voidaan jäljittää ja varmistua, että metsää hoidetaan hyvin ja uudelleenistutuksista huolehditaan asianmukaisesti. Puustelli valmistaa kaikki mallistonsa puutuotteet omalla tehtaallaan.

Puustelli-tuotesuunnittelu

Puustelli-tuotteen suunnitteluytimenä on vastuullinen elinkaarisuunnittelu. Jo tuoteideasta lähtien vastuullisuus velvoittaa punnitsemaan tuotteen tarpeellisuutta ja valmistustapoja. Tarkoin valitut ja kutakin tuotetta varten yksilöidysti valitut materiaalit pääsevät suunnittelutyöpöydältä eteenpäin, kunhan jokainen elinkaarisuunnittelun kohta täyttyy.

Puustelli-kalusteet

Pitkäikäisten Puustelli-kalusteiden laatu koostuu kestävistä ja myrkyttömistä materiaaleista sekä ympäristöystävällisistä valmistustavoista. Myrkytön tuotantomme varmistaa, että Puustelli-kalusteita on turvallista valmistaa, niitä on turvallista käyttää, eivätkä ne aiheuta sisäilmaongelmia.

Tuotteiden elinkaaren päättyessä ne voi myös hävittää turvallisesti

Puustelli-kalusteiden valmistus

Puustelli-kalusteiden puupinnat käsittelemme lempeillä öljyillä tai vesiohenteisilla pintakäsittelyaineilla, jotka soveltuvat kestävyydeltään ja myrkyttömyydeltään, vaikka lasten leluihin. Emme käytä tuotannossamme liimoja, joissa olisi lisättyä formaldehydiä. Ovien ja tasojen Laser-nauhoitusten yhteydessä liimaa ei tarvita lainkaan. Koko Puustelli-tuotantoprosessimme on myrkytön. Emme käytä raskasmetalleja sisältäviä aineita, eikä niitä synny valmistusprosessien aikanakaan. 

Puustelli-kalusteiden pakkausmateriaalit

Joitakin vuosia sitten Puustelli siirtyi aaltopahvipakkausten käyttöön muovipakkausten sijaan. Moneen muuntautuva tukeva pahvipakkaus suojaa kalusteita erinomaisesti ja pitää liukuvat osat paikoillaan kuljetuksen sekä siirtämisen aikana. Eri kokoisia pakkaukseen tarvittavia ratkaisuja ei tarvita montaa, eivätkä pakkaukset vaadi myöskään liikaa varastotilaa.

Puustelli on sitoutunut vähentämään ympäristökuormitusta mahdollisimman tarkoin ja sitä uudet pakkausratkaisut vähentävät merkittävästi. Etuja on muitakin, sillä kuljetuspakkaukset ovat siistejä, kuljettajan on helpompi siirrellä niitä. Helpompaa se on myös asentajalle, joka saa pakkaukset nopeasti auki, saa ne pieneen tilaan ja voi kierrättää materiaalin helposti. Myös kotona pahvi miellyttävämpää materiaalia käsitellä.

Pakkausmateriaalien kierrätys

Puustelli on Suomen Pakkauskierrätys Rinki Oy:n jäsen. Järjestelmä toimii erinomaisesti ja vain vähän pakkausmateriaalia jää hyödyntämättä. Rinki-merkki viestii yrityksen vastuullisuudesta sekä pakkausten tuottajavastuun hoitamisesta. 

Sähkölaitteiden kierrätys

Puustelli on myös sähkölaitteiden kierrätyksestä ja jätehuollosta vastaavan Sertyn jäsen. Toimitamme keittiöidemme mukana mm. valaisimia, kodinkoneita ja muuta kodin elektroniikkaa. Serty -jäsenyyden myötä osallistumme näistä aiheutuviin kierrätyskustannuksiin Suomessa. Vastaavaa kierrätystä ja jätehuoltoa organisoi Ruotsissa El Kretsen Ab, jonka jäsen Puustelli myös on.

Puustelli 

Ympäristöasiat ovat hiipineet vaivihkaa Puustelli-keittiön kautta koko taloon ja tulleet jäädäkseen. Putipuhtaan tuotannon lisäksi, jokainen meistä puustellilaisista huomaa tekevänsä myös omassa työympäristössään pieniä-suuria ympäristötekoja mm. sähkönkäyttöön, vedenkulutukseen ja jätelajitteluun liittyen.

Puustelli on ollut yhtäjaksoisesti Suomen ostetuin ja arvostetuin keittiömerkki jo vuodesta 1983 alkaen. Tämä ei liene sattumaa. Me tarjoamme asiakkaillemme valtakunnan parhaimmat tuotteet ja parasta palvelua. Taidamme tehdä sen myös kaikkein ekologisimmalla tavalla.

Valoa ja lämpöä ekologisemmin

Sähkönkulutuksen vähentäminen on kaiken A ja O ja ekologisen ajattelutavan tärkein sisäistys. Puustellissa on parin viime vuoden aikana vähennetty sähkönkulutusta systemaattisesti aina tuotannosta toimistoon.

Sähkönkäytön vähentämiseksi tähtääviä toimenpiteitä on toteutettu niin työpöydän äärellä, uusien rakennusten yhteydessä kuin konehankintojenkin kohdalla. Myös pienemmillä muutoksilla on merkitystä, kun halogeenit vaihtuvat vähitellen ledeihin.

Puustellin sähkönkulutuksen vähentämiseen tähtäävillä toimenpiteillä on ollut merkitystä. Parin viime vuoden aikana sähkönkulutusta on onnistuttu vähentämään n. 10%. Sähkönkulutusta voidaan pienentää vain vähentämällä sähkönkulutusta. Niinhän se on.

Sähköä silti tarvitaan, mutta minkälaista? Puustelli on tehnyt omassa toiminnassaan asteittaisia parannuksia ekologisemman sähkön tuottamiseksi. Osa Puustellin käytetystä sähköstä on ollut tehtaan omalla aurinkovoimalla tuotettua hiilidioksidivapaata sähköä. Tällä hetkellä tehtaan sähkö on kokonaan vesivoimalla tuotettua, päästötöntä sähköä.

Tuotannossa olemme sitoutuneet myös jätteiden vähentämiseen sekä materiaalien mahdollisimman tarkkaan hyötykäyttöön. Tehtaan lämmityksestä osan voimme hoitaa polttamalla tuotannosta jäänyttä puujätettä, jota muutoin emme voi hyödyntää.

Vihreä Kirja