Puustelli saareke keittiö

Kaunis minimalistinen keittiö ja erilainen kodinhoitohuone


Myymälässä Miia iski heti silmänsä aamiaiskaappiin; sellainen oli suunnitelmaan saatava! Aamiaiskaappi oli ollut jo aiemminkin ajatuksissa, sillä kaikki pienkoneet haluttiin säilyttää katseilta suojassa ja pitää tasopinnat mahdollisimman tyhjinä.

Tämän perheen ei pitänyt koskaan enää rakentaa. Oli jo kerran tehty oma ihana pesä, josta ei pitänyt koskaan luopua. Asiat kuitenkin muuttuvat ajan myötä ja kodin tilan tarpeet muuttuvat vuosien saatossa. Yhtäkkiä perhe huomasikin olevansa tilanteessa, jossa uusi tontti oli hankittu ja oltiin innostuneita uuden suunnittelusta. Perheen äiti Miia on kirjoittanut jo vuosia Miia Metso -blogia. Blogi sisältää ajatuksia lapsiperheen arjesta, rakentamisesta, sisustamisesta ja monesta muusta arkisesta ja perheelle tärkeästä asiasta. 

Puustelli saareke keittiö

 

Ensimmäisen käynnin Puustellilla piti olla vain nopea pyörähdys kolmen lapsen kanssa: ”Piti vain käydä katsomassa löytyisikö Puustellin mallistosta mitään makuumme sopivaa”. Turun myymälästä löytyi kuitenkin pieni lasten nurkkaus, jossa lapset viihtyivät niin hyvin, että vanhemmat saivat rauhassa tutustua mallistoon ja myyjä Eemelikin ehti istahtaa suunnittelupöydän ääreen samalla käynnillä. Keittiön sävyiksi valikoitui musta ja tammi.

Pinnoissa oli tärkeää, että ne kestävät lapsiperheen arkea.

Materiaaleihin ei tullut 10 kuukauden rakennussuunnitteluprosessin aikana suuria viilauksia. Isoimpia muutoksia oli se, että osa alun perin suunnitelluista kivitasoista vaihdettiin laminaattitasoiksi. Se vaikutti positiivisesti budjettiin eikä valintaa ole jälkikäteen kaduttu.

Kaiken kaikkiaan Miia kertoo, että perheen visio kodista kalusteineen toteutui todella hyvin ja Turun Puustellin Eemeli Jäspin kanssa oli helppo suunnitella kodin kiintokalusteita. Onnistuneen kalustesuunnittelun kautta tiloista saatiin toimivat, ja koti on nyt juuri sellainen kuin haaveiltiin.

Puustelli saareke kodinhoitohuone

 

KODINHOITOHUONE PARRASVALOISSA

Vaikka perheen keittiö onkin upea, varastaa kodinhoitohuone poikkeuksellisella ratkaisullaan huomiota keittiöltäkin. Monessa kodissa kodinhoitohuone on se viimeisessä peränurkassa oleva pieni koppi, johon ei uskalla päästää ketään vierasta. 

Tämän talon suunnittelussa otettiin aivan toisenlainen lähestymistapa asiaan. Ensimmäisiä asioita, jotka arkkitehdille ilmoitettiin oli se, että kodinhoitohuoneeseen tulee mahtua saareke. Olohuoneesta on suora käynti kodinhoitohuoneeseen, jonka läpi on kulku makuuhuoneisiin. Edes ovea ei ole välissä. Kodinhoitohuoneen saarekkeen päällä valaisee upea katseet vangitseva valaisin ja tila on muutoinkin niin viihtyisä, että vähän laiskempikin innostuu pyykkihuollosta. Kaappeihin on piilotettu paljon muutakin kuin koko perheen vaatehuolto.

Puustelli saareke kodinhoitohuone


Kodinhoitohuoneesta on tullut kodin keskipiste ja sen tehtävä on myös rauhoittaa makuuhuoneiden äänimaailmaa silloin, kun osa perheestä nukkuu ja toisilla on vielä puuhat kesken keittiössä tai olohuoneessa.  

Tässä kodissa on yhden sydämen sijaan kaksi – keittiö ja kodinhoitohuone.

 

Puustelli saareke keittiö