Ergonomian salat

Miinus-keittiön mitoitus

Ergonomian salat ovat julkisia

Miinus-kalusteiden runkomitoitus avaa portit ergonomiaan ja tekee suunnittelusta vieläkin innostavampaa. Biorunkojen mitoitus on joustava ja runkoja yhdistämällä mahdollisuuksia on lähes rajattomasti. Pieninkin tila saadaan toimivaksi ja viihtyisäksi. Rungot ovat kalusteen selkäranka, jonka avulla ergonomia ja työskentelymukavuus voidaan toteuttaa. Ei siis ole sama, minkälainen mitoitus niissä on, ei myöskään se, mistä materiaalista ne on tehty.

Ergonomian tavoitteena on joustava ja turvallinen keittiötyöskentely.

  • tarpeetonta kyykistelyä ja kurkottelua pyritään välttämään
  • mitoituksen tarkka hyödyntäminen antaa mahdollisuudet
  • sopiva työtasokorkeus on arkirutiineissa huomaamaton - epäsopiva päinvastoin
  • kulmamekanismit, laatikostot ja ovien erilaiset avausmekanismit ovat suureksi avuksi

Toimivuuteen tarvitaan myös ergonomiaa.

  • keittoalueen, vesipisteen ja kylmäkalusteen välillä pitäisi olla esteetön kulku
  • keittiön muoto ja toimivuustriangeli ovat siinä apuna
  • kalusteiden oikealla sijoittelulla ja ovien avautumissuunnalla on merkitystä turvallisessa keittiötyöskentelyssä

Puustelli Miinus mitoitusesimerkkejä

Puustelli-Miinus-mitoitusesimerkkejä