Puustelli saareke keittiö kenkätehdas

Teollisuuskiinteistö muuttui kodiksi


Kankaanpäähän vanhan kenkätehtaan kiinteistöön valmistui moderni koti, jossa haluttiin säilyttää tehtaan henki. Mikael Lanne ja Emilia Ristola remontoivat kohteen, jonne he pääsivät muuttamaan alkuvuodesta 2019.

KENKÄTEHTAASTA KODIKSI

Mikael Lanne kertoo, ettei pariskunta aktiivisesti hakenut kyseistä kohdetta. Ajatus tuli yllättäen, kun rakennukselle mietittiin jatkokäyttöä.

- Heitin ilmoille idean, että 1960-luvulla rakennettuun tehtaaseen voisi rakentaa teollisuushenkisen kodin.

- Lähdimme avopuolisoni kanssa kunnostamaan kohdetta, jossa haluttiin säilyttää aitoja materiaaleja, käyttää väreinä paljon mustaa, pitää esillä vanhaa tiilipintaa ja puuta. Rakennukseen saatiin valoa suurentamalla ikkunoita jopa kolme metriä korkeiksi ja korvaamalla vanha nosto-ovi lasiliukuseinällä, Mikael Lanne kertoo kodin työvaiheista.

Pariskunnalla oli itsellään selkeä visio siitä, millainen kohteesta tulisi.

– Väliseiniä kaadettiin, jotta tilasta saatiin avara. Lisäksi toisella seinällä on runsaasti ikkunapinta-alaa, joka määritteli pitkälti kotimme pohjaratkaisua, Lanne muistelee.
 

Puustelli saareke keittiö kenkätehdas

 

KODIN SYDÄMESSÄ KEITTIÖN SAAREKE

Lanne remontoi avopuolisonsa kanssa kohdetta lähes parin vuoden ajan ilta- ja viikonlopputöinä. Hän on kokenut remontoija, joka on toteuttanut useita keittiöremontteja aikaisemminkin.

– Olen usein valinnut Puustelli-keittiön remonttikohteeseen ja niin tähänkin. Emme etsineetkään muita kalustetoimittajia, koska teimme tätä itsellemme. Valitsimme mallistosta laadukkaan kokonaisuuden ja ymmärsimme rakennusvaiheessa, että tarvitsemme todella kovan tason suunnitteluosaamista. Lisäksi luotin täysin Puustellin toimitusvarmuuteen, Lanne luettelee.

Kankaanpääläispariskunta tunsi Kouvolan Puustellista Marko Leväsen, jonka puoleen he kääntyivät.

– Kun kohde on noinkin erikoinen, meillä oli selkeä visio siitä, millainen kotimme olisi ja millainen keittiö siihen sopisi. Marko sai suunniteltua sen, mitä halusimmekin. Kävimme toiveemme ja näkemyksemme läpi ja hän sai toiminnot sijoiteltua hyvin asunnon pohjaan. Marko antoi myös paljon käytännön näkemyksiä säilytystilasta ja keittiön toiminnallisuuksista.

Tehdaskiinteistöön muotoutui avara avokeittiö. Ilmavuutta keittiöön saatiin jättämällä yläkaapit kokonaan pois. Keittiöön haluttiin yhtenäinen ilme, joten jääkaappi ja pakastin ovat integroituja. Ne ovatkin keittiön ainoat korkeat kaapit. Kaapit valikoituivat antrasiitin värisiksi. Tasot ovat tammesta.

– Olemme keittiössä arkena paljon! Keittiö onkin näkyvästi esillä asunnossamme. Saareke on ehdoton ykkönen; aamiaiset ja arkiruokailut nautitaan sen äärellä samoin kuin vieraiden kestitys. Itse ruokapöytää käytämme harvoin.


Mikael Lanteen usean kohteen kokemuksen mukaan yhteistyö Puustellin kanssa toimii hyvin:
– Koko prosessi on Puustellissa mietitty. Hinta-laatusuhde on todellakin kohdillaan.

Puustelli saareke keittiö kenkätehdas

 

MIKAELIN VINKIT UUDISKOHTEEN KEITTIÖVALINTAAN:

  • Ota mahdollisimman aikaisin yhteyttä suunnittelijaan ja kerro näkemyksesi.
  • Hyvän suunnittelijan tunnet siitä, että hän saa vietyä visiosi suunnitelmaksi ja pystyy myös kehittämään sitä.
  • Kuuntele herkällä korvalla ammattilaisen vinkit ja ota hyödyksesi ammattilaisen kokemus.
  • Luota siihen, että hyvä suunnittelija tietää toimintojen sijoittelun parhaiten.
  • 3D-kuvat auttavat näkemään hyvissä ajoin visiosi toimivuuden.
Puustelli saareke keittiö kenkätehdas