Vastuullisuus_ympäristö_main

Ympäristö


Ympäristöasiat ovat hiipineet vaivihkaa Puustelli-keittiön kautta koko taloon ja tulleet jäädäkseen. Putipuhtaan tuotannon lisäksi, jokainen meistä puustellilaisista huomaa tekevänsä myös omassa työympäristössään pieniä-suuria ympäristötekoja mm. sähkönkäyttöön, vedenkulutukseen ja jätelajitteluun liittyen.

Käytämme sertifioitua puuta

Metsät ovat maailman keuhkot ja myös miljardin ihmisen tulonlähde. Huolta aiheuttavat laittomat hakkuut, jotka häiritsevät koko ekosysteemiä. Puustelliin päätyvät vain PEFC- ja FSC-sertifioitujen metsien puut. Sertifiointi on varmistus siitä, että puun alkuperä voidaan jäljittää ja varmistua, että metsää hoidetaan hyvin ja uudelleenistutuksista huolehditaan asianmukaisesti. Puustelli valmistaa kaikki mallistonsa puutuotteet omalla tehtaallaan Harjavallassa. 

Uusiutuvilla energianlähteillä tuotettua sähköä

Puustelli on tehnyt omassa toiminnassaan asteittaisia parannuksia ekologisemman sähkön tuottamiseksi. Osa Puustellin käyttämästä sähköstä on tehtaan omalla aurinkovoimalla tuotettua hiilidioksidivapaata sähköä. Ostettava energia on kokonaan vesivoimalla tuotettua, päästötöntä sähköä. Sähkönkäytön vähentämiseksi tähtääviä toimenpiteitä on toteutettu niin työpöydän äärellä, uusien rakennusten yhteydessä kuin konehankintojenkin kohdalla. Myös pienemmillä teoilla, kuten valaistusmuutoksilla, on merkitystä. Muutaman viime vuoden aikana olemme onnistuneet pienentämään sähkönkulutusta jopa 10 % tuotantomäärien kasvusta huolimatta. Uusien energiatehokkaiden tuotantolinjojen lisäksi varmistamme myös vanhojen koneidemme pitkän käyttöiän erinomaisen kunnossapitotiimimme voimin.

Pakkaamme pahviin

Joitakin vuosia sitten Puustelli siirtyi aaltopahvipakkausten käyttöön muovipakkausten sijaan. Moneen muuntautuva tukeva pahvipakkaus suojaa kalusteita erinomaisesti ja pitää liukuvat osat paikoillaan kuljetuksen sekä siirtämisen aikana. Se on myös ekologisempi vaihtoehto muovipakkaukselle!

Vastuullisuus_ympäristö_kollaasi_1920x500
Energia22

 

Tilaa uutiskirje
Tilaa IdeaKirja
Varaa suunnitteluaika
Ladataan
Ladataan
Ladataan
Puustelli_AM_Tuusula_2020_Puustellinhelmi_65_880x448px
Löydä oma keittiötyylisi