Natural Steps

Jo yli vuosikymmenen ajan Puustelli on tehnyt toimenpiteitä ympäristön hyväksi. Työ jatkuu edelleen. Natural Steps -ohjelman ympäristökriteerit huomioidaan kaikessa Puustellin omassa ja toimittajien/yhteistyökumppanien toiminnassa: tuotteissa, raaka-aineissa, valmistuksessa, kuljetuksessa, toimitiloissa jne. Vuonna 2020 aloitettiin Natural Steps -yhteistyö John Nurmisen Säätiön ja Puuni Oy:n kanssa. Yritykset tekevät tärkeää ympäristötyötä, joka sopii myös Puustellin arvoihin.

Ympäristöstandardien ja lainsäädännön noudattami­nen on luonnollinen osa Puustellin toimintaa, mutta olemme jo vuosia tehneet paljon enemmän. Lue lisää Natural Steps askeleistamme

Energia ja sähkö

Puustelli on sitoutunut kalustevalmistuksensa yhteydessä aiheutuneiden päästöjen vähentämiseen tiukasti ja sen kehitystä seuraamme tarkoin. Systemaattinen sähkön kulutuksen vähentäminen ja ekologisemman sähkön tuottamiseen tähtäävät toimenpiteet ovat olleet yksi tärkeimmistä alueista. Osa sähköntuotannostamme hoidetaan oman aurinkovoimalan avulla. Tarvittava lisäsähkö on tuotettu kokonaan vesivoimalla. Tuotannossa syntynyt puujäte poltetaan hyödyntäen se koko tehtaan lämmitykseen. Olemme sitoutuneet siihen, että koko tehtaamme on hiilineutraali vuoteen 2035 mennessä.

Puhdas ja myrkytön

Tutkitusti ekologisin, hiilijalanjälkilaskemiin perustuva Puustelli Miinus-keittiö on ollut tuotannossamme jo vuodesta 2013 alkaen. Tuotantomme myrkytön. Emme käytä raskasmetalleja sisältäviä aineita, eikä niitä synny valmistusprosessien aikanakaan. Petsit ja maalit ovat vesiohenteisia, eikä kokoonpanossa käytetä liimoja, joissa olisi lisättyä formaldehydiä.

Koko Miinus-keittiön hiilidioksidipäästöt alittuvat valinnoista riippuen jopa alle puolet perinteisesti valmistettuun keittiöön verrattuna. Myös parhaan sisäilmaluokan M1 määrittämät raja-arvot alittuvat jopa puolella. Hyödynnämme maksimaalisesti Miinus-keittiöiden tutkimustuloksia koko Puustelli-tuotannossamme.

Miinus storu nosto 880x448
Miinus story

On vain yksi ja vain yksi keittiömerkki, jota voidaan perusteellisiin tutkimuksiin sekä hiilijalanjälkilaskelmiin nojautuen kutsua ekologiseksi keittiöksi. Se on Suomessa kehitetty Puustelli Miinus -keittiö. Yleisesti käytössä olevia kalustemateriaaleja on ekologisista syistä poistettu eli miinustettu.

Miinus periaatteen keittiö
Periaatteen keittiö

Miinus on ekologisen periaatteen keittiö, joka pysyy asiansa ytimessä. Sen arvoja ovat kestävyys, muunneltavuus, myrkyttömyys, itsehuollettavuus, materiaalien uusiokäyttö ja kierrätettävyys. Miinus-keittiöissä on luovuttu perinteisesti valmistetuista kalustelevyistä kokonaan ja tuotu ekologisemmat vaihtoehdot tilalle.

Less is more 694x403 nosto
Less is more

Puustellin kehitystyö ekologisen keittiön valmistamiseksi kesti peräti neljä vuotta. Ydintavoite oli kalustevalmistuksen yhteydessä aiheutuvan hiilijalanjäljen pienentäminen, jossa huomioidaan kalusteiden koko elinkaari.

Puhtaasti paras 694x403
Puhtaasti paras

Miinus-keittiö on kestävän kehityksen viimeistelty lopputulos, jonka peruslähtökohdat ja painoarvot poikkeavat täysin lajitovereihin verrattuna. Fokuksena oli saada aikaan mahdollisimman ekologinen ja hiilineutraali, kestävän kehityksen keittiö, joka kattaa keittiökalusteiden koko elinkaaren.

Miinus Patentoitu ja sertifioitu nosto
Patentoitu & Sertifioitu

Puustelli Miinus-keittiön koko innovatiivinen kalustejärjestelmä yksityiskohtineen on patentoitu. Kalusteosissa, erityisesti kaapin rungon rakenteissa, on useita patentoituja yksityiskohtia. Ruiskuvalun yhteydessä reiät on tehty valmiiksi runkojen yhdistämistä sekä saranoiden, mekanismien ja laatikkoliukujen kiinnitystä varten. Miinus-kalustejärjestelmä on globaalisti kalustealan innovatiivisin keksintö vuosikymmeniin.

Miinus Made in Harjavalta
Made in Harjavalta

Puustelli on Suomen suurin keittiökalustevalmistaja ja Puustelli Suomen ostetuin keittiömerkki jo vuodesta 1983 alkaen. Tämä ei liene sattumaa. Miinus-keittiö valmistetaan samalla Puustellin tehtaalla Harjavallassa kuten kaikki muutkin Puustelli-kalusteet. Tuomme jokaiselle keittiön hankintaa harkitsevalle ekologisimmat materiaalivaihtoehdot sekä viimeisimmät innovaatiot kodin askareita helpottamaan.

 Kansi_moduli_fi
Tilaa maksuton Miinus-esite

Miinus Ekologinen Keittiö -esite tarjoaa sinulle inspiroivia ekologisia keittiökokonaisuuksia ja vinkkejä keittiösi suunnitteluun. Saat inspiroivia ideoita eri keittiötyyleistä, mutta otathan huomioon, että jokainen Miinus-keittiö suunnitellaan juuri sinun toiveidesi mukaan.

Tilaa uutiskirje
Tilaa Miinus-esite
Varaa suunnitteluaika
Ladataan
Ladataan
Ladataan
Puustelli_AM_Tuusula_2020_Puustellinhelmi_65_880x448px
Löydä oma keittiötyylisi