Puustelli saareke keittiö

Minimalistisen kaunis keittiö


Johanna ja Janne Ruonakoski ovat aina olleet kovia kiertämään asuntomessuja. He ovat rakennuttaneet ennenkin, ja kahdessa aiemmassa asunnossa on myös ollut Puustelli-keittiö. Kun uusi taloprojekti alkoi, olikin iloinen yllätys, että talotoimittaja Castro Kodit Oy teki yhteistyötä Puustellin kanssa.

Johanna vietti uuden kodin tyylisuuntaa suunnitellessa paljon aikaa Instagramin sisustustilejä selaillen ja haaveillen. Heillä oli projektissa apuna myös oma sisustussuunnittelija Teija Ojala, joka solmi sisustus- ja materiaalitoiveet harmoniseksi kokonaisuudeksi. Puustellin päässä suunnitelmissa auttoi ja niitä toteutti Soile Eskola Oulun myymälästä. Ruonakosket arvostivat Soilen työskentelyssä erityisesti sisustussilmää ja sitä, että käytännön asiat osattiin ottaa huomioon tyylistä tinkimättä!

Puustelli saareke keittiö


Alun perin Ruonakoskien ajatuksissa oli musta keittiö, mutta materiaaleja tutkiessa ja kokonaisuutta pohtiessa maanläheisistä ja rauhallisista sävyistä pitävä pariskunta päätyi kuitenkin vaaleampaan ratkaisuun. Vaaleus ja puunsävy veivät siis voiton, mutta pieni ripaus mustaa näkyy kuitenkin
yksityiskohdissa tuomassa ryhdikkyyttä ja kontrastia. Komeroiden ovet ovat melamiinia, sävyksi valikoitui Zebrano Sand. Muut ovet ovat lakattua MDF:ää, sävynä Stone Grey Matt. 

”Halusimme panostaa kalustevalinnoissa materiaaleihin ja laatuun
– kalusteiden tulee kestää aikaa ja kulutusta.

Puustelli saareke keittiö


Kalusteseinä ja yläkaapittomuus tekevät keittiökokonaisuudesta yksinkertaisen ja huonekalumaisen. Laminaattitaso Chromix White on nostettu tyylikkäästi allasseinälle suojaamaan roiskeilta. Parasta Ruonakoskien mukaan keittiössä on kokonaisuus ja toimivuus. Avaruutta on riittävästi, vaikka kaikki tarvittava onkin lähellä.