Harjavalta Oy historia

Yrityksen historia


Harjavalta Oy on suomalainen perheyritys, jonka tukipilarit on paalutettu suomalaiseen maaperään jo sata vuotta sitten. Puustelli on seurannut emonsa jalanjälkiä, vaalinut saamaansa puusepäntaitoa aina näihin päiviin asti.

Puustelli Group Oy

Puustelli Group Oy on osa konsernia, jonka tunnettu puusepäntaito ja laatu ovat siirtyneet pitkäaikaisten työntekijöiden perimätietona vuosikymmeneltä ja sukupolvelta toiselle.

Tasan 100 vuotta
Historia 1920-luku
1920-luku

Puustellin teollinen pohja luotiin jo vuonna 1920, jolloin Satakunnassa Harjavallan pitäjän Merstolan kylässä sai alkunsa Harjavalta Osakeyhtiö. Yrityksessä ryhdyttiin jalostamaan puutavaraa ja pian yrityksen kulmakiveksi tuli tehdastoiminta sahatavaroineen ja puimakoneineen.

Historia 1940-luku
1940-luku

Jatkosodan loppuminen merkitsi uutta elämää tehtaille, niinpä Harjavallassakin ryhdyttiin rakentamaan uutta teollisuuslaitosta ovi- ja ikkunatuotantoa varten. Myös suuret sotakorvaukset Neuvostoliittoon vauhdittivat toimintaa.

Historia 1960-luku
1960-luku

Puustellin tehtailla keskityttiin vaativiin tuotteisiin jo 60-luvun lopulla: Ruotsiin toimitettiin Carl Larsson –nimisiä puisia sisäovia. Laatuvaatimukset oville olivat sekä työn että materiaalin suhteen ennen näkemättömän korkeat. Ovien valmistus edellytti hienopuusepän laatutasoa. Nykyiset Puustelli-kalusteiden ovet valmistetaan samalla ammattitaidolla kuin Carl Larsson –ovet aikoinaan.

Historia 1970-luku
1970-luku

Puustelli-keittiö syntyi lama-Suomeen v. 1977. Massatuotannon aika oli ohi ja Puustellissa tilalle tarjottiin jotain täysin uutta: yksilöllisyyttä, palvelua, puusepäntaitoa, designia, suunnittelua ja asennuspalvelua. Puustelli-brändi syntyi.

Historia 1980-luku
1980-luku

Puustelli-mallisto laajeni 1980-luvulla uusien materiaalien myötä. Tehtaan vanhaa puusepäntaitoa hyödynnettiin nyt eri puulajeihin ja samalla eri väreillä leikittelyn mahdollistivat puuovien kuultovärjäykset, yksiväriset MDF-ovet ja melamiinipintojen eri kuosit. Muutamassa vuodessa Puustellista tuli Suomen suosituin keittiö vuonna 1983.

Historia 1990-luku
1990-luku

1990-luvun alussa Puustellin toiminta laajeni ja vienti vahvistui, keittiöitä ryhdyttiin viemään Ruotsiin, Venäjälle ja Baltiaan. Puustellista sai 1990-luvulla keittiöremontin myös ”avaimet käteen” –periaatteella. Tähän sisältyi keittiökalusteiden ja asennuksen lisäksi vanhojen kalusteiden purku, putki- ja sähkötyöt sekä Puustelli-rahoitus, jolla asiakas saattoi rahoittaa remonttinsa. Näin luotiin pohja Puustellin nykyiselle ALL Inclusive -palvelulle.

Historia 2000-luku
2000-luku

Puustellissa on aina panostettu laatuun ja asiakastyytyväisyyteen. Bureau Veritas on kansainvälisesti arvostettu tunnus. Puustelli on saanut oikeuden käyttää tätä tunnusta jo vuosia. ISO 9001 on sertifioitu laatujärjestelmä, joka on laajuudessaan ainutlaatuinen koko kalustetoimialalla. Sen kattavan tarkastelun kohteena ovat yrityksen koko toiminnan osa-alueet aina tuotekehityksestä, tuotannosta, hankinnoista, kuljetuksesta, asennukseen sekä myymälätoimintoihin saakka.

Historia 2010-luku
2010-luku

Ympäristöasiat ovat olleet Puustellissa aina tärkeitä ja jo 1990-luvulla Puustellin tehtailla kalusteet pintakäsiteltiin vesiohenteisin menetelmin. Ekologisuus ja ympäristön kunnioittaminen tulee olemaan jatkossakin läsnä kaikissa Puustellin toimenpiteissä. Materiaalivalinnoissa ja tuotantoprosesseissa varmistetaan yhä tarkemmin, että luontoa ja ympäristöä kuormitetaan mahdollisimman vähän.

Puustellin teollinen pohja luotiin jo vuonna 1920, jolloin Satakunnassa Harjavallan pitäjän Merstolan kylässä sai alkunsa Harjavalta Osakeyhtiö. Yrityksessä ryhdyttiin jalostamaan puutavaraa ja pian yrityksen kulmakiveksi tuli tehdastoiminta sahatavaroineen ja puimakoneineen.