Puustelli saareke keittiö Kalbori

Moderni keittiöunelma, jossa on tilaa monelle


Musta, harmaa ja ripaus valkoista oli ennalta valittu väriskaala, kun Zoltan ja Paulina päättivät rakentaa uuden talon. Keittiö on sävyiltään tumma, siinä on avoin pohjaratkaisu ja keittiön välittömässä yhteydessä sijaitsee ruokailutila.

Puustelli saareke keittiö Kalbori
Tyyliltään yhtenäinen keittiö on kaunis kokonaisuus, jonka viimeistelee keraamiset tasot ja integroidut kodinkoneet. Keraamiset tasot ovat osoittautuneet erittäin käteviksi varsinkin lasten kanssa.

 

Kalborin perheessä ruoanlaitto on monipuolista. Heillä kokataan kaikkea unkarilaisesta suomalaiseen ruokaan. Keittiössä onkin kaksi uunia; yhdistelmäuuni mikrolla ja toinen tavallinen uuni. Kokkaamista helpottaa, kun ruokaa voi kypsentää kahdessa eri lämpötilassa yhtä aikaa.

Keittiön käytännöllisyys on tärkeää pariskunnalle. Siellä pitää olla reilusti laskutasoja, ruoanlaittotasoja, isoja laatikoita ja hyvää säilytystilaa.

Puustelli saareke keittiö Kalbori

Keittiössä on avoin pohjaratkaisu ja ruokailutila sijaitsee sen yhteydessä. Ruokapöytä on itse suunniteltu ja siinä on samaa keraamilevyä kuin työtasossa. Jotta ruokailutila ja keittiö noudattelisivat samaa linjaa, perhe valitsi ruokapöytään saman materiaalin kuin keittiön tasoihin. Keraamisen tason vahvuus on ruokapöydässä 6 mm, kun taas työtason vahvuus on kaksinkertainen.

- Minusta myös tekninen puoli on tärkeä, Zoltan sanoo. Pidän siitä, että meillä on Push Out -moottoroidut laatikot ja yläkaapit. Se helpottaa keittiössä työskentelyä; laatikkoa tarvitsee vain vähän painaa niin se aukeaa.

Zoltania kiinnostaa kovasti tekniset ratkaisut. Paulina ei nähnyt niille yhtä suurta tarvetta.
– Vastustin aluksi ylöspäin aukeavia kaappeja. Nyt en missään tapauksessa haluaisi vaihtaa niitä tavallisiin kaappeihin, hän tunnustaa.
– Kaapinovet saa pois tieltä, Zoltan jatkaa. Kaikki kolme yläkaappia saa avattua niin, ettei niiden välillä törrötä mitään.

Avaaminen ja sulkeminen tapahtuu hetkessä napinpainalluksella. Moottoroiduissa etulevyissä on myös se etu, että nuorinkin tytär ylettyy avaamaan ja sulkemaan ne.

 

Kulmakaappi, Le Mans mekanismi
Kulmakomerossa on ulosvedettävät ns. Le Mans -hyllyt. Niiden avulla tavaroihin pääsee helposti käsiksi ja ne sopivat myös painavien laitteiden säilytykseen.

 

sokkeli laatikko
Säilytystilan maksimoimiseksi myös sokkelitilassa on laatikoita.

 

Puustelli saareke keittiö Kalbori
Työtaso jatkuu ikkunasyvennykseen asti, mikä tuo ruoanlaittoon lisätilaa. Allas on altakiinnitettävä ja hanan juoksuputki ulosvedettävä.