Puustelli saareke keittiö Oulu

Lähtökohtana toiminnallisuus


Teemu ja Maija Karvonen rakensivat nelihenkiselle perheelleen uuden kodin Ouluun. Keittiö sijoittuu uudessa kodissa keskelle taloa. Puustelli kävi pariskunnan mielessä heti, sillä he etsivät uuteen keittiöönsä kestävyyttä ja laatua.

OULUN PUUSTELLIN MYYJÄN AMMATTITAITO VAKUUTTI

– Kävimme Oulun Puustelli-myymälässä ja myyjä Soile Eskola oli kyllä alusta alkaen aivan erinomainen! Saimme heti sellaisen fiiliksen, että hän osaa asiansa. Soilen ammattitaidon avulla uskoimme saavamme toiveidemme mukaisen keittiön; sellaisen joka toimii arjessa, Maija Karvonen muistelee.
Karvosen mukaan hyvällä keittiömyyjällä on esteettistä silmää, kykyä kuunnella ja kokemusta opastaa, miten asiat toimivat arjessa ja mitä vaihtoehtoja on saatavilla.

– Näin jälkeenpäin pitää kyllä todeta, että emme osaa nimetä mitään keittiömme kohtaa, joka ei toimisi!


ARJEN TOIMINNOT RATKAISEVAT

Karvoset lähtivät hakemaan itselleen sopivaa keittiötä, he eivät olleet trendien perässä. 

– Haimme ennen kaikkea keittiöömme toimivuutta ja käytännöllisyyttä.


Mietimme valintoja kauan ja vaihdoimme ajatuksia. Mieheni olisi halunnut tumman keittiön. Itse suhtauduin tummaan vähän epäilevästi; tulisiko keittiöstä liian pimeä ja valoton. Päädyimmekin lopulta vaaleaan keittiöön. Pöytätasoa mietimme myös pitkään ja harkinnan jälkeen päädyimme puutasoihin, jotka tuovat lämpöä keittiöön, Maija Karvonen kertoo.

Puustelli saareke keittiö Oulu


SAAREKKEESTA KEITTIÖN SYDÄN

Karvosten keittiön keskiössä on iso saareke.

– Saareke on aivan ihana! Sen äärellä syömme etenkin aamupalaa. Keittiömme on olohuoneen kanssa samaa tilaa. Yhtenäinen tila mahdollistaa sujuvan keskustelun esimerkiksi vieraiden kanssa, Maija Karvonen toteaa.


Säilytystilaa Maija Karvosen mukaan keittiössä on riittävästi. Hän sanoo, että kaappeja olisi mahtunut keittiöön enemmänkin, mutta silloin keittiöstä olisi voinut tulla liian ahdas. Kaappeja tuli nyt kolmen metrin matkalle ja niissä on mahdollisuus säilyttää isoja esineitä sekä keittiötarvikkeita. Vetolaatikot pitävät sisällään suuren osan ruokatarvikkeista ja työvälineistä.


MAIJA KARVOSEN VINKIT UUTTA KEITTIÖTÄ SUUNNITTELEVALLE:

Puustelli saareke keittiö Oulu
  • Mieti keittiötä omien arjen tarpeidesi kautta: millaisia keittiövälineitä ja astioita sinulla on, miten säilytät ne ja paljonko tarvitset työtilaa.
  • Mieti saamiesi keittiösuunnitelmien kautta missä säilyttäisit ja pitäisit mitäkin tavaroita. Kiinnitä riittävästi huomiota keittiön toimivuuteen.
  • Keittiön ilmeestä ja fiiliksestä ei tarvitse tinkiä toimivuuden nimissä. Voit saada molemmat!
  • Mieti, miten oma perheenne keittiötä käyttää.


NÄIN KARVOSTEN VALINTAPROSESSI ETENI:

  1. Käynti Oulun Puustellissa, keskustelu perheen toiveista ja tarpeista sekä materiaalien läpikäyntiä
  2. 1-2 viikon päästä uusi käynti, jossa katselmoitiin keittiön luonnosehdotusta
  3. Karvoset pohtivat keittiön materiaalivalintoja, Puustellin myyjä auttoi vaihtoehtojen valinnoissa
  4. Materiaalivalintoja helpottivat layout-kuvat siitä, miltä keittiö eri materiaaleilla tulisi näyttämään
Puustelli saareke keittiö Oulu