Valkoinen keittiö muuntuu moneksi

Valkoinen keittiö muuntuu moneksi


Keittiön värillä ei ole väliä, kunhan se on valkoinen. Näin voisi alkaa suomalaisen keittiösuunnittelun oppikirja. Vaikka lähivuosina olemme huomanneet enenevässä määrin keittiöiden lähtevän ulos tehtaamme ovista myös mustana, luonnollisissa puun väreissä ja muissakin sävyissä, on suomalaisten ehdoton suosikki kuitenkin valkoinen sen erilaisissa sävyissä ja muodoissa. Valkoinen keittiö tuntuu olevan vuodesta toiseen turvallinen valinta, joka ei mene pois muodista.

Valkoinen keittiö ei mene pois muodista

Vaikka valkoinen on keittiössä eniten ostettu ja turvallisin värivaihtoehto, se ei missään tapauksessa tarkoita, että sitä kannattaisi pitää tylsänä valintana. Valkoisesta saa varmasti oman näköisensä mielenkiintoisen kokonaisuuden harkituilla yksityiskohdilla. Valkoinen keittiö on raikas ja valoisa. Valkoinen saattaa tuoda pieneenkin keittiöön tilan tuntua.

Kuten monessa muussakin on valkoisen keittiön suunnittelussa paljon vaihtoehtoja. Tyylillisesti valkoinen voi olla ultramoderni kiiltävine laakaovineen ja lasimaisine kvartsipintoineen. Toisessa ääripäässä voisi olla tammisilla urapeiliovilla höystetty ja koristelistoilla sekä -elementeillä kuorrutettu maalaisromanttinen unelma. Väri ei tässäkään tapauksessa määrittele tyyliä. Tyylin määrittelee sinun mieltymyksesi sekä kotisi asettamat suuntaviivat.

Valkoinen keittiö muuntuu moneksi
Tyylin määrittelee sinun mieltymyksesi, sekä kotisi asettamat suuntaviivat.

 

Täysin valkoinen keittiö voi olla voimakas, moderni ja vaikuttava näky. Kaikki ovista tasoihin ja lattiasta välitilamateriaaliin on valkoista. Kokovalkoinen keittiö ei sovi aivan kaikille, mutta oikeanlaisessa tilassa ja käytössä se voi olla nappivalinta!

Valkoinen keittiö muuntuu moneksi
Täysin valkoinen keittiö voi olla voimakas, moderni ja vaikuttava näky.

 

Hienovaraiset aksentit maustavat valkoista

Mikäli täysin valkoinen keittiö on kuitenkin sinulle liikaa, mutta et halua tinkiä vaaleudesta, voit maustaa kokonaisuutta esimerkiksi marmorikuvioisella tasolla sekä välitilalla. Marmorin kuviosta tulee juuri sopivasti eloa pintoihin ja mielenkiintoista kontrastia silmälle. Eri valkoisen sävyjä on useita, ja niitä yhdistelemällä saa aikaan mielenkiintoisen kokonaisuuden.

Valkoinen keittiö muuntuu moneksi
Tänä päivänä näkee paljon valkoisia keittiöitä, joissa on päädytty ikään kuin korostamaan valkoista mustilla yksityiskohdilla. Kaikki muu voi olla valkoista, mutta mitäpä olisit mieltä mustasta altaasta ja hanasta?

 

Tänä päivänä näkee paljon valkoisia keittiöitä, joissa on päädytty ikään kuin korostamaan valkoista mustilla yksityiskohdilla. Kaikki muu voi olla valkoista, mutta mitäpä olisit mieltä mustasta altaasta ja hanasta? Myös mustat kodinkoneet saattavat toimia oikein sijoitettuina mustina fokuspisteinä valkoisessa keittiössä. Erään sisustuksen säännön mukaan sisustuksessa pitäisi aina olla ainakin yksi, mutta vielä mieluummin muutama, musta yksityiskohta, jotka ikään kuin johdattavat silmää etsimään mitä kaikkea tilasta löytyy.

Valkoinen keittiö muuntuu moneksi

 

Valkoisen keittiön tunnelmaa on helppo muunnella

Valkoinen keittiö antaa mahdollisuuden ja vapauden sisustaa tilan muutoin millä tahansa värillä. Muutaman mustan yksityiskohdan lisäksi esimerkiksi kirkkaan punainen voisi olla rohkea ja raikastava väri keittiöön. Seesteisen tunnelman taas saa aikaan tuomalla sisalmaton lattialle ja puisia astioita hyllyille. Betonin väriset tasot tai valaisimet voisivat olla oiva yhdistelmä seesteiseen tunnelmaan. Entä miltä kuulostaisi vitivalkoinen keittiö tummansinistä tai mustaa seinää vasten?

Valkoinen keittiö muuntuu moneksi
Vaihtamalla verhot, maalamalla seinän tai tuomalla keittiöön uuden värisen kukka-asetelman tilan tunnelmaa voi muuttaa merkittävästi.


Hempeiden värien ystäville turkoosi välitilalaatoitus tai pastellisävyiset verhot voisivat olla oiva valinta. Valkoisen tyylejä on siis monia! Mikä parasta, valkoinen keittiö on helppo muunneltava. Vaihtamalla verhot, maalamalla seinän tai tuomalla keittiöön uuden värisen kukka-asetelman tilan tunnelmaa voi muuttaa merkittävästi. Olisiko valkoinen keittiö siis sopiva juuri sinulle? Sen tiedät vain sinä.
 

Valkoinen keittiö muuntuu moneksi

 

Lue myös
Esimerkkihinta, valkoinen keittiö, Puustelli
Näyttävä moderni valkoinen keittiö

Korkeat tilat mahdollistavat näyttävät kaapistot tuomaan lisää säilytystilaa. L-keittiössä toiminnot sijoittuvat tehokkaasti ja käytännöllisesti lähelle toisiaan vaikka ovat keittiön eri seinustoilla. Moderni valkoinen keittiö on oiva valinta myös vanhempaan rustiikkiseen kotiin.

Valkoinen koivukeittiö
Valkoinen koivukeittiö

Ison ja valoisan keittiön jakaa mukavasti saareke. Sen jatkeena on ruokailutaso, jonka päälle on asennettu paksu, väritön lasi. Arkiastiat mahtuvat kätevästi keittiön puolelle, josta ne saa sujuvasti. Keittiön valkoiset ovet ovat koivua ja työtasot öljyttyä tammea.

Urbaani keittiökokonaisuus
Urbaani keittiökokonaisuus

Valkoinen, urbaani keittiökokonaisuus elävöityy, kun jokaisen materiaalin struktuuri tuo valkoiseen oman vivahteensa. Kalusteiden linjakkuus täydentyy modernin vedinuran myötä.

Valkoinen keittiömiljöö
Valkoinen keittiömiljöö

Valkoisen keittiön puolestapuhujia on paljon. Valkoisen keittiömiljöön ilmettä voi haluttaessa myös myöhemmin vaihtaa, sillä värikkäillä kodintekstiileillä saa helposti särmää valkoiseen tunnelmaan.