Valkoinen keittiö muuntuu moneksi

Valkoinen keittiö muuntuu moneksi


Keittiön värillä ei ole väliä, kunhan se on valkoinen. Näin voisi alkaa suomalaisen keittiösuunnittelun oppikirja. Vaikka lähivuosina olemme huomanneet enenevässä määrin keittiöiden lähtevän ulos tehtaamme ovista myös mustana, luonnollisissa puun väreissä ja muissakin sävyissä, on suomalaisten ehdoton suosikki kuitenkin valkoinen sen erilaisissa sävyissä ja muodoissa. Valkoinen keittiö tuntuu olevan vuodesta toiseen turvallinen valinta, joka ei mene pois muodista.

Valkoinen keittiö ei mene pois muodista

Vaikka valkoinen on keittiössä eniten ostettu ja turvallisin värivaihtoehto, se ei missään tapauksessa tarkoita, että valkoista kannattaisi pitää tylsänä valintana. Valkoisesta saa varmasti oman näköisensä mielenkiintoisen kokonaisuuden harkituilla yksityiskohdilla. Valkoinen keittiö on raikas ja valoisa. Valkoinen saattaa tuoda pieneenkin keittiöön tilan tuntua.

Kuten monessa muussakin on valkoisen keittiön suunnittelussa paljon vaihtoehtoja. Tyylillisesti valkoinen voi olla ultramoderni kiiltävine laakaovineen ja lasimaisine kvartsipintoineen. Toisessa ääripäässä voisi olla tammisilla urapeiliovilla höystetty ja koristelistoilla sekä -elementeillä kuorrutettu maalaisromanttinen unelma. Väri ei tässäkään tapauksessa määrittele tyyliä. Tyylin määrittelee sinun mieltymyksesi sekä kotisi asettamat suuntaviivat.

Valkoinen keittiö muuntuu moneksi
Tyylin määrittelee sinun mieltymyksesi, sekä kotisi asettamat suuntaviivat.

 

Täysin valkoinen keittiö voi olla voimakas, moderni ja vaikuttava näky. Kaikki ovista tasoihin ja lattiasta välitilamateriaaliin on valkoista. Täysin valkoinen keittiö ei sovi aivan kaikille, mutta oikeanlaisessa tilassa ja käytössä se voi olla nappivalinta!

Valkoinen keittiö muuntuu moneksi
Täysin valkoinen keittiö voi olla voimakas, moderni ja vaikuttava näky.

 

Hienovaraiset aksentit maustavat valkoista

Mikäli täysin valkoinen keittiö on kuitenkin sinulle liikaa, mutta et halua tinkiä vaaleudesta, voit maustaa muutoin valkoista kokonaisuutta esimerkiksi marmorikuvioisella tasolla sekä välitilalla. Marmorin kuviosta tulee juuri sopivasti eloa pintoihin ja mielenkiintoista kontrastia silmälle. Eri valkoisen sävyjä on useita, ja niitä yhdistelemällä saa aikaan mielenkiintoisen kokonaisuuden.

Valkoinen keittiö muuntuu moneksi
Tänä päivänä näkee paljon valkoisia keittiöitä, joissa on päädytty ikään kuin korostamaan valkoista mustilla yksityiskohdilla. Kaikki muu voi olla valkoista, mutta mitäpä olisit mieltä mustasta altaasta ja hanasta?

 

Tänä päivänä näkee paljon valkoisia keittiöitä, joissa on päädytty ikään kuin korostamaan valkoista mustilla yksityiskohdilla. Kaikki muu voi olla valkoista, mutta mitäpä olisit mieltä mustasta altaasta ja hanasta? Myös mustat kodinkoneet saattavat toimia oikein sijoitettuina mustina fokuspisteinä valkoisessa keittiössä. Erään sisustuksen säännön mukaan sisustuksessa pitäisi aina olla ainakin yksi, mutta vielä mieluummin muutama, musta yksityiskohta, jotka ikään kuin johdattavat silmää etsimään mitä kaikkea tilasta löytyy.

 

Valkoinen keittiö muuntuu moneksi

 

Valkoisen keittiön tunnelmaa on helppo muunnella

Valkoinen keittiö antaa mahdollisuuden ja vapauden sisustaa tilan muutoin millä tahansa värillä. Muutaman mustan yksityiskohdan lisäksi esimerkiksi kirkkaan punainen voisi olla rohkea ja raikastava väri valkoiseen keittiöön. Seesteisen tunnelman taas saa aikaan tuomalla sisalmaton lattialle ja puisia astioita hyllyille. Betonin väriset tasot tai valaisimet voisivat olla oiva yhdistelmä seesteiseen tunnelmaan. Entä miltä kuulostaisi vitivalkoinen keittiö tummansinistä tai mustaa seinää vasten?

Valkoinen keittiö muuntuu moneksi
Vaihtamalla verhot, maalamalla seinän tai tuomalla keittiöön uuden värisen kukka-asetelman tilan tunnelmaa voi muuttaa merkittävästi.


Hempeiden värien ystäville turkoosi välitilalaatoitus tai pastellisävyiset verhot voisivat olla oiva valinta. Valkoisen tyylejä on siis monia! Mikä parasta, valkoinen keittiö on helppo muunneltava. Vaihtamalla verhot, maalamalla seinän tai tuomalla keittiöön uuden värisen kukka-asetelman tilan tunnelmaa voi muuttaa merkittävästi. Olisiko valkoinen keittiö siis sopiva juuri sinulle? Sen tiedät vain sinä.
 

Valkoinen keittiö muuntuu moneksi

 

Lue myös
Skandinaavinen keittiö
Skandinaavinen keittiö

Skandinaavinen keittiö on perinteisesti valkoinen, selkeälinjainen ja siihen on mahdollisesti yhdistetty myös luonnonväristä puuta. Perinteiseen skandinaaviseen sisustukseen liitetään rauhallinen tunnelma, vaaleat pinnat, mustat aksentit, puunsävyt, sekä funktionalismi. Ovathan talvemme pimeitä, joten valoisuus sisustuksessa houkuttaa. Tämä on tyyli, jota yritetään kopioida ympäri maailman!

Musta keittiö on mahdollisuus musta ja musta
Musta keittiö on mahdollisuus

Yhä useampaan suomalaiseen kotiin haaveillaan mustasta keittiöstä. Mustan esiinmarssi alkoi jo muutamia vuosia sitten ja sitä voikin kutsua jo uudeksi keittiöklassikoksi. Musta tuo ryhtiä sisustukseen, ja nyt se on viimein päässyt aksenttiväristä pääroolin esittäjäksi keittiöissäkin. Musta on mahdollisuus ja tyylejä on monia. Valkoinen on ollut keittiöissä vuosikausia vallitseva väri ja normi. Ehkä, juuri siitä johtuen, musta keittiö tuntuukin monelle isolta askeleelta ulos omalta mukavuusalueelta. Voimme kuitenkin vain todeta, että se on askel, joka kannattaa ottaa!

Pieni keittiö haastaa suunnittelijan
Pieni keittiö haastaa suunnittelijan

Pieni keittiö on kokeneellekin keittiösuunnittelijalle haaste, jonka tavoite on tilan puutteen ratkaiseminen parhaalla mahdollisella tavalla.

Tilaa uutiskirje
Tilaa ideakirja
Varaa suunnitteluaika
Minkälaista hanketta suunnittelet:
Markkinointilupa

Varaa suunnitteluaika

Lähetä varauspyyntö keittiösuunnitteluun Puustelli-myymälässä sinua lähellä. Vahvistamme ajan pikaisesti.
Minkälaista hanketta suunnittelet:
Miten toivot että olemme yhteydessä
Haluan
Markkinointilupa
Kun lähetät lomakkeen, keittiöasiantuntijamme voivat olla sinuun yhteydessä sähköpostitse tai puhelimitse. Tutustu tietosuojaselosteeseemme
Keittiön tyylit
Löydä oma keittiötyylisi
Kampanja
100-vuotisjuhlaedut nyt Puustelli-myymälöistä