2020_Puustelli_Miinus_Ekholm-Talas_7186_main-2

Patentoitu & Sertifioitu

Puustelli Miinuksen Eurooppapatentti

Puustelli Miinus-keittiön koko innovatiivinen kalustejärjestelmä yksityiskohtineen on patentoitu. Kalusteosissa, erityisesti kaapin rungon rakenteissa, on useita patentoituja yksityiskohtia. Ruiskuvalun yhteydessä reiät on tehty valmiiksi runkojen yhdistämistä sekä saranoiden, mekanismien ja laatikkoliukujen kiinnitystä varten. Miinus-kalustejärjestelmä on globaalisti kalustealan innovatiivisin keksintö vuosikymmeniin.

EU:n alueella tunnetut sertifikaattimme

Avainlippu suomalaisuudesta

Avainlippu-sertifikaatti myönnetään Suomessa valmistettaville tuotteille tai palveluille, joiden kotimaisuusaste on vähintään 50 %. Puustelli-tuotteet ovat vahvasti Avainlippu-tuotteita, sillä niiden kotimaisuusaste on peräti 85 %.

FI-standardien mukainen tuote

Puustelli-tuotteet ovat standardien mukaisia, turvallisia, kestäviä ja laadukkaita. Merkinnän piiriin jo kuuluvia tuotteita valvotaan jatkuvasti ja tarkistustestauksia tehdään säännöllisin väliajoin paikan päällä. Uusille tuoteryhmille tehdään aina kattavat testaukset ja tarkastukset ennen mallistokelpoisuutta.

M1-rakennusmateriaalin päästöluokitus

Miinus-keittiöiden sisäilmamittaustulos yltää jopa puolet puhtaampaan tulokseen kuin sisäilmaluokituksen paras M1-raja-arvo määrittelee. Myös Puustellin laajin materiaali- ja tuotevalikko on luokiteltu jo lähes 100 %:sti parhaaseen M1-sisäilmaluokkaan.

 Sertifikaatit_fi_600x120.jpg

 

Kansainvälisesti tunnetut sertifikaattimme

ISO 9001- laatujärjestelmä

Puustelli panostaa osaamiseen, kestävään kehitykseen, laatuun ja luotettavuuteen. Laatujärjestelmä, johon Puustelli on sitoutunut, on jo laajuudeltaankin ainutlaatuinen koko kalustetoimialalla. Se kattaa koko Puustellin toiminnan. Säännöllisen tarkastelun kohteena ovat yrityksen kaikki toiminnan osa-alueet, jotka ulottuvat johtamisesta, tuotekehitykseen, hankintoihin, tuotantoon, palveluihin, markkinointiin, myymälätoimintoihin, kuljetuksiin ja asennuksiin.

ISO 14001- ympäristöjärjestelmä

Puustelli kuuluu myös maailman tunnetuimman ympäristöjärjestelmän piiriin. ISO 14001 standardi osoittaa yrityksen sitoutumisen ympäristösuojeluun ja kestävään kehitykseen. Pyrimme omassa toiminnassamme mahdollisimman vähäiseen ympäristökuormitukseen vastuullisten materiaalihankintojen, valmistustapojen ja koko toimintamme myötä.

ISO 45001- työterveys- ja työturvallisuus

Sertifioinnin myötä Puustelli on työntekijöidensä asialla. Lähtökohtana on terveyden ja turvallisuuden parantaminen, työpaikan riskien vähentäminen sekä terveellisempien ja turvallisempien työolosuhteiden varmistaminen. Panostamme toiminnassamme henkilökunnan koulutukseen, osaamiseen, kestävään kehitykseen ja luotettavuuteen.

Laatujärjestelmä_fi_600x120_sertifikaatit

 

Miinus storu nosto 880x448
Miinus story

On vain yksi ja vain yksi keittiömerkki, jota voidaan perusteellisiin tutkimuksiin sekä hiilijalanjälkilaskelmiin nojautuen kutsua ekologiseksi keittiöksi. Se on Suomessa kehitetty Puustelli Miinus -keittiö. Yleisesti käytössä olevia kalustemateriaaleja on ekologisista syistä poistettu eli miinustettu.

Miinus periaatteen keittiö
Periaatteen keittiö

Miinus on ekologisen periaatteen keittiö, joka pysyy asiansa ytimessä. Sen arvoja ovat kestävyys, muunneltavuus, myrkyttömyys, itsehuollettavuus, materiaalien uusiokäyttö ja kierrätettävyys. Miinus-keittiöissä on luovuttu perinteisesti valmistetuista kalustelevyistä kokonaan ja tuotu ekologisemmat vaihtoehdot tilalle.

Less is more 694x403 nosto
Less is more

Puustellin kehitystyö ekologisen keittiön valmistamiseksi kesti peräti neljä vuotta. Ydintavoite oli kalustevalmistuksen yhteydessä aiheutuvan hiilijalanjäljen pienentäminen, jossa huomioidaan kalusteiden koko elinkaari.

Puhtaasti paras 694x403
Puhtaasti paras

Miinus-keittiö on kestävän kehityksen viimeistelty lopputulos, jonka peruslähtökohdat ja painoarvot poikkeavat täysin lajitovereihin verrattuna. Fokuksena oli saada aikaan mahdollisimman ekologinen ja hiilineutraali, kestävän kehityksen keittiö, joka kattaa keittiökalusteiden koko elinkaaren.

Natural steps nosto
Natural Steps

Puustellin alkuperäiseen vuoden 2013 Natural Steps -ohjelmaan on vuonna 2020 lisätty kompensaatio-osuus. Jokaisen Puustelli-keittiön valmistuksesta aiheutuneen hiilijalanjäljen kompensoimme ympäristölle takaisin. Asia konkretisoituu pitkällä aikavälillä ympäristöasioihin perehtyneiden, eri asiantuntijatahojen toimesta.

Miinus Made in Harjavalta
Made in Harjavalta

Puustelli on Suomen suurin keittiökalustevalmistaja ja Puustelli Suomen ostetuin keittiömerkki jo vuodesta 1983 alkaen. Tämä ei liene sattumaa. Miinus-keittiö valmistetaan samalla Puustellin tehtaalla Harjavallassa kuten kaikki muutkin Puustelli-kalusteet. Tuomme jokaiselle keittiön hankintaa harkitsevalle ekologisimmat materiaalivaihtoehdot sekä viimeisimmät innovaatiot kodin askareita helpottamaan.

 Kansi_moduli_fi
Tilaa maksuton Miinus-esite

Miinus Ekologinen Keittiö -esite tarjoaa sinulle inspiroivia ekologisia keittiökokonaisuuksia ja vinkkejä keittiösi suunnitteluun. Saat inspiroivia ideoita eri keittiötyyleistä, mutta otathan huomioon, että jokainen Miinus-keittiö suunnitellaan juuri sinun toiveidesi mukaan.

Tilaa uutiskirje
Tilaa Miinus-esite
Varaa suunnitteluaika
Ladataan
Ladataan
Ladataan
Puustelli_AM_Tuusula_2020_Puustellinhelmi_65_880x448px
Löydä oma keittiötyylisi