

Ekologisen keittiön mestariteos
Puustelli Miinus on ainutlaatuinen keittiö, sillä sen jokainen kalusteosa on tutkittu ja niiden hiilijalanjäljet laskettu. Tutkimuksiin nojautuen Miinus-keittiöön on valittu vain sellaiset materiaalit, osat ja valmistustavat, jotka ovat ekologisin vaihtoehto teollisen keittiön valmistamiseksi. Laskelmissa on huomioitu Miinus-keittiökalusteiden koko elinkaari materiaaleineen ja osineen, kuljetukset huomioituna. Tuttuja valmistusmateriaaleja on jouduttu poistamaan, miinustamaan ja etsimään tilalle ekologisempia ratkaisuja, joista innovatiivisin esimerkki on biokomposiitista ruiskuvalumenetelmällä valettu biorungon kehärakenne. Miinus-keittiö on kestävä, pitkäikäinen, muunneltava ja suurelta osin myös itsehuollettava kokonaisuus, eikä se aiheuta sisäilmaongelmia. Miinus-keittiö on vastuullisesti ja myrkyttömästi valmistettu kokonaisuus, jonka kaikki materiaalit ovat uudelleenkäytettäviä ja kierrätettäviä. Ympäristöä tarpeettomasti rasittavat vaihtoehdot on Miinus-keittiöistä poistettu - miinustettu. Less is more.


Puustelli on käynnistänyt Natural Steps -ohjelman, jolla vähennetään Harjavallan kalustetehtaan aiheuttamia päästöjä kalustevalmistuksen yhteydessä sekä kompensoidaan pitkällä tähtäimellä tehtaan aiheuttamaa hiilijalanjälkeä valittujen yhteistyökumppaneiden toimesta. Puustelli on sitoutunut tarjoamaan asiakkailleen hiilineutraaleja kalusteita, joiden ympäristövaikutukset sekä päästöt on minimoituna ja uuden ohjelman mukaisesti kompensoituna.

Puustelli on sitoutunut tarjoamaan asiakkailleen hiilineutraaleja kalusteita ja tavoitteena on hiilineutraali valmistus vuoteen 2035 mennessä. Tämän tavoitteen saavuttamiseksi Puustelli on käynnistänyt Natural Steps -ohjelman, jolla kompensoidaan tehtaan aiheuttamaa hiilijalanjälkeä valittujen yhteistyökumppaneiden toimesta.
Uusimmat artikkelit ja tapahtumat

