Puustelli saareke keittiö

Kokemäkeläinen rintamamiestalo sai uuden elämän


Koko talo on remontoitu vanhaa kunnioittaen ja rintamamiestalon tyylille uskollisesti. Vanhat lautalattiat otettiin esiin, kunnostettiin ja maalattiin. Seinistä poistettiin lastulevyt, joten nyt seinätkin edustavat samaa aikakautta muun sisustuksen kanssa. 

Tämä koti on tarkkaan harkittu kokonaisuus!

Keittiön ehdoton katseenvangitsija on kirkkaan keltainen jääkaappi, jonka asukkaat ostivat jo ennen keittiöremonttia. Kodissa on toinen toistaan upeampia keltaisia yksityiskohtia, joista monet ovat kirppislöytöjä. Asukkaat tunnustavatkin olevansa ahkeria kirpputorikävijöitä. 
 
Keittiöön ei haluttu ollenkaan seinäkaappeja. Ikkunoiden alakarmien korkeus asetti haastetta keittiön suunnitteluun, mutta ongelma ratkaistiin matalalla laatikostolla. Samalla saatiin myös kissalle paikka, josta voi tarkkailla pihalla tepastelevia fasaaneja. 

Puustelli saareke keittiö

 

Koska myös säilytystilaa tarvittiin, päätettiin keskelle huonetta tehdä iso saareke. Saarekkeeseen on sijoitettu sekä keittotaso että uuni, joten saarekkeen ääressä on hyvä kokkailla vaikka isommallakin porukalla. 
 

Puustelli saareke keittiö
Puustelli saareke keittiö

 

Viereisestä huoneesta on tehty erillinen ruokailutila. Ruokailutilasta on käynti talon lisäsiipeen, jossa sijaitsee pesutilat ja kodinhoitohuone. Kodinhoitohuoneeseen kuljetaan kirkkaan keltaisten pariovien läpi. Olisikohan pyykinpesu mielekkäämpää, jos omaankin kodinhoitohuoneeseen olisi kulku näin hienojen ovien kautta?

Keittiön asiakkaan kanssa suunnitteli Asarja Virtanen Porin Puustelli-myymälästä.