Kotitalousvähennys keittiöremontista

Kotitalousvähennys keittiöremontista


Keittiöremonttia ja keittiöremontin hintaa miettiessä kannattaa muistaa, että keittiöremontin töistä saa kotitalousvähennystä. Kotitalousvähennys tarkoittaa helpotusta veroihin. Kotitalousvähennystä saa oman asunnon ja vapaa-ajan asunnon kunnossapito- ja perusparannustyöstä.

Kotitalousvähennys keittiöremontista tehdään maksamastasi verosta sinä vuonna, kun tilattu työ on maksettu. Tämä tarkoittaa sitä, että jos olet maksanut verovuonna oikean määrän veroja, saat kotitalousvähennyksen keittiöremontista itsellesi veronpalautuksena. Jos sen sijaan olet maksanut veroja liian vähän, vähentää keittiöremontin kotitalousvähennys maksettavaksi tulevaa täydennysveroa. Kotitalousvähennys keittiöremontista haetaan esitäytetyllä veroilmoituslomakkeella. Edes kuitteja ei tarvitse liittää mukaan.

Kotitalousvähennystä keittiöremontin töistä

Kotitalousvähennystä voi hakea keittiöremontin töiden osuudesta. Ostamistasi tavaroista, laitteista tai tarvikkeista kotitalousvähennystä ei voi hakea. Esimerkiksi jos ostat kokonaisvaltaisen keittiöremontin, joka maksaa yhteensä 14 000 €, ei summasta voi vähentää kalusteiden, kodinkoneiden ja muiden tuotteiden hintaa. Työn osuudesta sitä vastoin saa vähentää 40 % kustannukset.

Kotitalousvähennyksen maksimi keittiöremontin töistä vuonna 2024 on 2 250 € / henkilö. Tästä vähennetään omavastuu, joka on 100 €. Kotitalousvähennys on henkilökohtainen, joten puolisot voivat saada yhteensä 4 500 € vähennyksen kalenterivuoden aikana. Puolisoille vähennys myönnetään siten kuin he ovat sitä verotuksessa pyytäneet. Molemmilta puolisoilta vähennetään omavastuu 100 €.

Jos remontissa työn osuus jää alle 2 250 €, kotitalousvähennys keittiöremontista kannattaa pyytää vain toiselle puolisolle. Näin omavastuu tulee vähennetyksi vain kertaalleen.

Jos teet keittiöremontin itse asennettuna, kotitalousvähennystä ei luonnollisesti voi hakea.