Moderni perhekeittiö

Materiaalien puhdistus ja huolto


Miten pidän ovipinnat puhtaana?

Kaikkien ovimateriaalien peruspuhdistukseen riittää neutraali puhdistusaine. Oven pinta pyyhitään kauttaaltaan puhdistusaineeseen kastetulla nihkeällä liinalla. Sen jälkeen pinta pyyhitään vielä puhtaalla liinalla ja kuivataan hyvin.
 
Oven pinnalle syntyneet tahrat ja roiskeet tulee puhdistaa välittömästi. Älä anna niiden kuivua oven pinnalle. Jos kuitenkin näin on käynyt, voi tahrojen poistoa kokeilla talousspriillä.

Miten huolehdin tasoistani?

Pyyhi lika ja vesi heti pois keittiötasolta. Massiivipuutason tahrat voi puhdistaa laimentamattomalla neutraalilla pesunesteellä. Öljytyt puutasot tulee öljytä heti käyttöönoton yhteydessä ja käsitellä uudelleen tarvittaessa tai vähintään 6 kk:n välein.

Laminaattitasoille riittää puhdistusaineeksi neutraali puhdistusaine tai laimennettu käsitiskiaine. Pyyhi koko tason pinta puhdistusaineella ja sitten puhtaalla pehmeällä liinalla. Kuivaa vielä huolellisesti, niin tason pintaan ei jää jälkiä. Laminaattitaso on hyvin huoltovapaa taso, koska sitä ei öljytä tai vahata. Kuumia kattiloita tai muita astioita ei saa laskea tason pinnalle ilman pannunalusta, sillä muuten liima, joka pitää laminaattipinnan pohjalevyssä, saattaa sulaa.

Keraamisten- ja kvartsitasojen hoitoon riittää muiden tasojen lailla neutraalilla puhdistusaineella pyyhintä. Pinttyneempää likaa niistä voi poistaa tahnamaisella puhdistusaineella, kuten Cif Creamilla.

Miten altaat tulisi puhdistaa?

Pyyhi aina työskentelyn jälkeen tahrat rosterialtaan pinnasta pehmeällä pyyhkeellä, pesuliinalla tai sienellä. Käytä puhdistukseen lämmintä vettä ja nestemäistä astianpesuainetta. Tämän jälkeen huuhtele pinta puhtaalla vedellä ja kuivaa pehmeällä liinalla. Puhdista pinttynyt lika esim. CIF Cream puhdis­tusaineella. Vaikeammat pinttymät suositellaan puhdistettavaksi klooripitoisella puhdistusai­neella.

Puhdista valumarmoriallas tavallisella nestemäisellä puhdistusai­neella. Älä käytä hiovia aineita sisältäviä puh­distusaineita. Altaan tarvitessa perusteellista puhdistusta kiillota se valmistajalta saatavalla altaan kiillotusaineella ja vahaa allas puhdis­tuksen jälkeen (esim. Clean & Shine).

Poista Silgranit altaista veden kalkista sekä teen ja kahvin väriaineista syntyvä lika kalkinpoistoaineella. Puhdista kaikki tahrat heti niiden ilmestymisen jälkeen. Näin estät likaa pinttymästä ja puhdistus sujuu helpommin. Pinttyneen värin voi poistaa esim. BlancoActiv-puhdistustabletilla. Puhdistuksen jälkeen huuh­tele allas lämpimällä vedellä ja kuivaa hyvin.

Miten puhdistan välitilalasit?

Lasipintojen puhdistus käy parhaiten ikkunan­pesuaineella ja ikkunanpesuun tarkoitetulla nukkaamattomalla siivousliinalla.

Pitääkö silikoneja huoltaa/uusia?

Silikonisauma olisi hyvä uusia aika ajoin, viimeistään silloin kun silikoni on kovettunut tai halkeillut.

Voit myös tilata keittiön kunnossapitotyön

Halutessasi voit tilata keittiösi kunnossapitotyön Puustellista. Ammattilaistemme suorittama keittiön kunnossapitotyö voi sisältää ovien ja etusarjojen säätämistä, puutasojen huoltoa, pieniä maalaustöitä, silikonien vaihtoa tai vetimien vaihtoa ja myös erikseen sovittavia pieniä keittiön uudistuksia. Kunnossapidon yhteydessä emme huolla kodinkoneitasi.

Lue lisää

 

 

 


Hoito- ja huolto-ohjeet

Noudattamalla hoito- ja huolto-ohjeita varmistat takuun säilymisen sekä keittiön toimivuuden vuosiksi eteenpäin. Suosittelemme, että luet hoito-, huolto- ja käyttöohjeen huolellisesti. Näin saat parhaan hyödyn kalusteistasi ja varmistat kalusteiden toimivuuden sekä arvon säilymisen jatkossa.

Selaa esitettä

Lue myös
Keittiösuunnittelija kotiin, suunnittelukäynti, Puustelli
Kalusteiden suunnittelu, tilaaminen ja toimitus

• Miten saan tilattua suunnitteluajan?
• Miten kalusteiden tilaaminen tapahtuu?
• Miten kalusteet toimitetaan minulle?

Suunnitelma uudesta keittiöstä
Tilaratkaisut ja mittavaihtoehdot

• Saako Puustellilta ratkaisuja muihinkin kuin keittiötiloihin?
• Saako Puustellilta kalusteita myös kylpyhuoneisiin ja wc-tiloihin?
• Millaisilla mitoilla kalusteita saa ja saako kalusteita erikoismitoilla?

Puustelli takuut
Takuu kysymykset

• Millainen takuu keittiökalusteillani on?
• Millainen takuu on kodinkoneillani?
• Mitkä ovat takuun voimassaolon ehdot?
• Miten toimin takuuaikana, jos kodinkoneessani ilmenee ongelma?
• Miten toimin takuuaikana, jos kalusteessani ilmenee ongelma?