Hiilineutraalit keittiöt_koivikko_iltavalossa

Kestävät keittiöt


Tarjoamme asiakkaillemme ekologisia keittiöratkaisuja mahdollisimman pienillä ympäristövaikutuksilla. Vähennämme Harjavallan kalustetehtaan aiheuttamia päästöjä Natural Steps -ohjelmamme mukaisesti. Tuotteemme hiilijalanjäljen lisäksi olemme laskeneet myös koko toiminnastamme syntyvät päästöt GHG-protokollan mukaisesti. Näin voimme kohdistaa ilmastotoimenpiteet oikeisiin asioihin sekä tarjota asiakkaille tuotteita, joilla on vaikutusta hiilijalanjälkemme suuruuteen.

Mikä hiilijalanjälki?

Hiilijalanjälki tarkoittaa toiminnastamme aiheutuvien ilmastoa lämmittävien päästöjen kokonaismäärää. Hiilijalanjäljen mittaaminen auttaa meitä tunnistamaan merkittävimmät päästölähteet, jotta voimme kohdistaa päästöjen vähennystoimet oikeisiin asioihin. Puustellin suoria päästöjä (Scope 1 & 2) ovat ne päästöt, joita voimme itse säännellä, kuten tehtaamme lämmitys, kulkuneuvot tai käyttämämme sähkö. Epäsuoria päästöjä (Scope 3) syntyy esimerkiksi raaka-aineiden ja kodinkoneiden valmistuksesta sekä logistiikasta.

Hiilijalanjälki 2022

Tavoitteenamme on hiilineutraali Puustelli 2035

Haluamme vaikuttaa myös epäsuoriin päästöihimme, sillä toimintamme suurimmat ympäristövaikutukset syntyvät juuri epäsuorista (Scope 3) päästöistämme. Haluamme löytää, tuoda ja tarjota markkinoille ympäristöä säästäviä tuotteita. Panostamme siihen, että pienilläkin valinnoilla saadaan suuria vaikutuksia. Tavoitteenamme on täysin hiilineutraali Puustelli vuoteen 2035 mennessä.

Kaikkia päästöjämme emme pysty poistamaan, vaan kompensoimme pitkällä tähtäimellä tehtaamme aiheuttamaa hiilijalanjälkeä valittujen yhteistyökumppaniemme toimesta. Tärkeimpiä luonnollisia hiilinieluja ovat meret ja metsät, joiden hyvinvointia ja kasvua turvaamme yhteistyössä Puuni Oy:n ja John Nurmisen säätiön kanssa.

Esimerkki ympäristöteostamme

Keittiöiden positiivinen hiilikädenjälki

Hiilikädenjälkemme kuvaa toiminnastamme syntyviä positiivisia ilmastovaikutuksia. Positiivinen hiilikädenjälki syntyy esimerkiksi silloin, kun tuote mahdollistaa asiakkaalle pienemmän hiilijalanjäljen. Kalusteissa käytettävät puumateriaalit ovat kasvaessaan sitoneet ilmakehästä hiilidioksidia, ja varastoineet sen sisältämän hiilen puuhun. Näin meidän puu- ja biopohjaisiin raaka-aineisiimme sitoutunut hiili säilyy tuotteissamme jopa useita kymmeniä vuosia, jolloin tämä hiilidioksidi on poissa ilmakehästämme.

Vastuullisuus_Hiilineutraali_kompensointi
CO2_banneri_22
Tilaa uutiskirje
Tilaa IdeaKirja
Varaa suunnitteluaika
Ladataan
Ladataan
Ladataan
Puustelli_AM_Tuusula_2020_Puustellinhelmi_65_880x448px
Löydä oma keittiötyylisi