Puustelli saareke keittiö

Rintamamiestalon keittiöremontti


Itä-Helsingissä Vartiokylässä kunnostettiin rintamamiestalon keittiö asukkaiden omien visioiden pohjalta. Perinteisiä seinä- tai tiskikaappeja ei keittiöön haluttu, vaan Kirjosen perhe toivoi keittiöön lisää valoa ja selkeitä pintoja.

Näistä lähtökohdista Puustellin kanssa toteutettiin avaimet käteen -keittiöremontti, jossa myös rintamamiestalon haastavat ”ei-niin-suorat” linjatkin saatiin peittoon.

KIERRÄTYKSEN TARVE HERÄTTELI KEITTIÖREMONTTIIN

- Vuonna 1958 valmistuneessa rintamamiestalossa keittiö oli edellisten asukkaiden kunnostama ja noin 10 vuotta vanha. Itse olemme asuneet talossa kolme vuotta. Tavoitteenamme oli saada keittiöön käytännölliset ja nykyaikaiset kierrätysratkaisut. Lisäksi halusimme keittiöön avaruutta ja valoa, Leo Kirjonen kertoo.

Hän muistelee, että perhe haki aluksi netistä tietoa ja ideoita. Näiden pohjalta syntyi selkeä ajatus siitä, mitä toiveiden keittiössä tulisi olla ja mitä siellä ei tarvittaisi. Erilaisia suunnitteluohjelmia käytettiin ahkerasti arki-iltoina keittiöluonnosten tekemiseen.

- Emme halunneet seinä- tai tiskikaappeja, mutta sen sijaan saareke oli keittiöömme tervetullut lisä, Leo Kirjonen muistelee.

 

Puustelli saareke keittiö

AVAIMET KÄTEEN -PROJEKTI OLI PELASTUS

Kirjosen mukaan Helsingin Puustellin Janina Hakuliselta saatiin apua visiointiin jo hyvin varhaisessa vaiheessa.

- Puustellilla on hyvä maine ja esimerkiksi puolison vanhemmilla on Puustelli-keittiö.

- Teimme itse vanhan keittiön purkutyötä. Muilta osin keittiöremontti toteutettiin avaimet käteen -periaatteella ja olemme tyytyväisiä, että päätimme tehdä niin.
Kirjonen kertoo, että Puustellin asentaja asensi keittiökalusteet. Hän kiittelee asentajan ammattitaitoa ja kokemusta toimia vanhassa kohteessa, jossa Kirjosta lainaten ”mikään seinä ei ole ihan suorassa”.


YKSITYISKOHDAT SÄVÄYTTÄVÄT

Isoin muutos Kirjosen perheen rintamamiestalokohteessa on keittiön kodinkoneseinä. Yhdellä seinällä on nyt kätevästi mm. kahvikone, uusi pakastin ja jääkaappi. Samalla seinällä on lisäksi integroitu aamiaiskaappi.

– Puustellin suunnittelija teki hyvää työtä. Saimme Janinalta toimivia käytännön vinkkejä ja hänen avustuksellaan keittiöstä tuli todella toimiva.

Puustelli saareke keittiö

 

Kirjonen on tyytyväinen, että säilytystilaa on riittävästi ja isot vetolaatikot jaksavat kantaa painavaakin tavaraa. Kohteen uusittu parkettilattia huomioitiin myös remontissa; suunnittelija piirsi keittiön niin, ettei vanhojen kalusteiden alta paljastunut vanha lattia tuottanut harmia.

Kaikkialla keittiökalusteiden alla ei ollut vanhaa lattiaa. Puustellin suunnittelija Janina Hakulinen sai otettua tämänkin asian huomioon. Kohtaan, jossa ei ollut vanhaa lattiaa, rakennettiin saareke.

Kiitosta saavat myös keittiön integroidut pistorasiat.

- Näiden lisäksi keittiön arjessa käytännöllisenä keskipisteenä on leveä allas, johon mahtuu paljon astioita ja jossa isojenkin astioiden peseminen on helppoa, Kirjonen kehuu.