Keittiöideoita Musta keittiö

Musta keittiö on mahdollisuus


Yhä useammassa suomalaisessa kodissa haaveillaan mustasta keittiöstä. Mustan esiinmarssi alkoi jo muutamia vuosia sitten ja sitä voikin kutsua jo uudeksi keittiöklassikoksi. Musta tuo ryhtiä sisustukseen, ja nyt se on viimein päässyt aksenttiväristä pääroolin esittäjäksi keittiöissäkin. Musta on mahdollisuus, ja tyylejä on monia. Valkoinen on ollut keittiöissä vuosikausia vallitseva väri ja normi. Ehkä juuri siitä johtuen musta keittiö tuntuu monelle isolta askeleelta ulos omalta mukavuusalueelta. Voimme kuitenkin todeta, että se on askel, joka kannattaa ottaa!

Musta keittiö on rohkean sisustajan valinta

Kuinka usein olet kuullut väitteen, että ”tulet kyllästymään mustaan keittiöön”?
Musta ei ole missään tapauksessa tylsä. Päinvastoin! Se on rohkea, voimakas ja upea. Pintastruktuurit ja -kuviot tuovat oman mausteensa mustan keittiön suunnitelmaan oikein rytmitettynä. Materiaalivaihtoehtoja on monia ja mustaan keittiöön onkin halutessaan helppo yhdistää melkeinpä mitä tahansa.

Musta keittiö on mahdollisuus
Yhdistelemällä erilaisia mustia pintoja kokonaisuudesta tulee mielenkiintoinen.

 

Olet ehkä myös kuullut väitteen: ”Musta keittiö on vaikeaa pitää puhtaana ja sormenjäljet näkyvät mustissa ovissa.” Vastauksemme näihin väitteisiin on, että mustan keittiön puhtaanapito ei ole sen vaikeampaa kuin valkoisenkaan. Pintoja tulee toki pyyhkiä ja huoltaa, mutta niin pitää muissakin sävyissä. Mustassa tietyt jäljet saattavat näkyä helpommin, mutta toisaalta se saa sinut myös toimimaan ja pitämään pinnoista huolta, eivätkä jäljet pääse pinttymään pinnoille.

Tyyliä voi säätää yhdistämällä erilaisia materiaaleja ja pintastruktuureja.

Klassisin vaihtoehto on yhdistää mustaa ja valkoista. Valkoinen voi toimia keventävänä tekijänä, vaikka pelkästään tasojen pinnoissa kaiken muun ollessa mustaa. Toisaalta mikään ei estä yhdistämästä mustiin alakaappeihin valkoisia yläkaappeja. Ja voisihan tämä yhdistelmä toimia toisinkin päin. Valkoinen on varma ja turvallinen valinta mustien kalusteiden kanssa.

Musta keittiö on mahdollisuus musta ja valkoinen
Valkoinen on varma ja turvallinen yhdistelmä mustien kalusteiden kanssa.

 

Mustan yhdistäminen luonnollisiin puun sävyihin on myös toimiva yhdistelmä. Puun sävy määrittelee keittiön tunnelman. Vaalea hieman viileä vaahteran sävy antaa keittiölle modernin ilmeen, kun taas perinteinen öljytty tammi antaa enemmän kodikasta lämpöä ja rustiikkisempaa tunnelmaa keittiöön.

Musta keittiö on mahdollisuus musta ja puu
Mustan yhdistäminen luonnollisiin puun sävyihin on myös toimiva yhdistelmä.

 

Monesti tyylin ajatellaan myös vaikuttavan mahdollisiin värivalintoihin. Haluamme kuitenkin haastaa ajattelemaan toisin. Värit eivät rajoitu vain tiettyyn tyyliin, vaan tyylin voi rakentaa juuri sen väriteeman ympärille, joka itsestä tuntuu oikealta.


Yksivärinen musta keittiö on näyttävä


Modernissa monokromaattisessa keittiössä kaikki tasoista kaapistoihin ja vetimiin voi olla mustaa tai mustan eri sävyjä. Maalaa mieleesi kuva sileistä satiinipintaisista mustista ovista, kauniista mattapintaisesta mustasta tasosta sekä mustista kodinkoneista. Melko seesteinen kuva, vai mitä? Mustan kanssa ei ole välttämätöntä yhdistellä muita värejä. Tällaisessa keittiössä eri kiiltoasteet ja pintastruktuurit luovat mielenkiintoisen kokonaisuuden.

 

Musta keittiö on mahdollisuus musta ja musta
Modernissa monokromaattisessa keittiössä kaikki tasoista, kaapistoihin ja vetimiin voi olla mustaa tai mustan eri sävyjä.

 

Maalaisromanttinen keittiö mustana

Monesti musta keittiö mielletään juuri moderniksi ja linjoiltaan selkeäksi. Mikään ei kuitenkaan estä toteuttamasta maalaisromanttista keittiötä mustana. Kiiltävät kauniit kohopeiliset ovet yhdistettyinä messingin värisiin tai posliinisiin vetimiin, ristikkolasiovet ja ehkä jopa koristelistat kaappien päällä toimisi visuaalisesti upeasti mustana vanhassa hirsitalossa. Tasojen pinnoissa voisi olla vaikkapa valkoista marmoria ja kokonaisuuden kruunaisi kauniit välitilalaatat kalanruotoladonnalla ja näyttävä tapetti tai hirsiseinä keittiön taustana.

Musta keittiö on mahdollisuus kiiltävä
Kiiltävät kauniit kohopeiliset ovet yhdistettyinä messingin värisiin tai posliinisiin vetimiin, ristikkolasiovet ja ehkä jopa koristelistat kaappien päällä toimisi visuaalisesti upeasti mustana vanhassa hirsitalossa.

 

Monesti jämähdämme siihen, mitä näemme valtavirrassa emmekä osaa edes haluta muuta. Emme ole kaikki luovasti ajattelevia, ja osa osaa kuvitella asioita vasta nähtyään ne itse. Tässä myymälämme voivat auttaa sinua. Mallinnamme juuri sinun keittiösi sellaisena kuin haluat, jonka jälkeen päätöksen tekeminen on helpompaa. Ole rohkea ja toteuta haaveidesi keittiö.

Lue myös
Musta mäntykeittiö
Musta mäntykeittiö

Musta mäntykeittiö on luontoa ja valoa tulvillaan ja erilaiset puupinnat eri asuissaan houkuttelevat viettämään aikaa keittiössä. 

Esimerkkihinta, musta keittiö, Puustelli
Dominoiva musta sulautuu huomaamattomasti valkoiseen kotiin

Modernissa valkoisessa kodissa musta keittiö voi olla upea katseenvangitsija. Elegantti musta, valoisa valkoinen ja lämpimät puunsävyt muodostavat raikkaan liiton.

Musta koivukeittiö
Moderni musta koivukeittiö

Mustat koivuovet ja puunväriseen työtasoon upotettu musta allas luovat yhtenäisen ja tyylikkään keittiökokonaisuuden. Kestävä koivu sopii keittiön ovimateriaaliksi mitä parhaiten.