Keittiön allas, hana ja jätelajittelu

Keittiön allas, hana ja jätelajittelu


Allas, hana ja jätelajittelu yhdessä ovat yksi tärkeimmistä keittiön toimivuuden osa-alueista. Kalusteilta tämä vaatii kestävyyttä, erilaisia lajitteluun mietittyjä valmiita ratkaisuja sekä joustavaa mitoitusta erilaisia keittiökokonaisuuksia varten. Onnistunut kombinaatio helpottaa monia keittiön arkiaskareita.

Keittiön allas ja hana

Puustelli-kalusteiden yhteydessä toimitetaan suunnitelman mukaisesti myös allas- ja hanayhdistelmät. Keittiön hanassa valmiiksi integroitu astianpesukoneliitäntä on kätevä, sillä säätönappia ei tarvitse asentaa tasoon erikseen. Syvä allas ja korkea hana mahdollistavat yhdistelmänä isompienkin astioiden pesun. 

Allaskaapit ja laatikostot

Puustelli on kehittänyt allaskaappi ja -laatikostoratkaisuihin useita vaihtoehtoja. Asennus on nopeaa, kun vesi- ja viemäriputkistot liitäntöineen mahtuvat siististi kaapin sisälle, eikä kalustetta tarvitse työstää paikan päällä. Putkistoihin pääsee myös käsiksi myöhemmin, jos tarve vaatii. Vesitihkujen varalta allaskaappien alla on suojakaukalo, olipa astianpesukone integroitu tai ei. Mikäli allas ja astianpesukone ovat vierekkäin, on suojakaukalo yhtenäinen. Lisävarusteena saatava vesivahti ilmoittaa äänekkäästi, jos vettä jostain syystä kertyisi tihkua enemmän. 

Jätteenlajittelu

Puustelli-keittiössä kotitalousjätteen lajittelu on helppoa keittiön koosta riippumatta. Biojätteen ja sekajätteen lajittelu on luonnollinen osa keittiötyöskentelyä. Riittävä määrä sopivan kokoisia lajittelulaatikostoja ja niihin korvamerkittyjä lajitteluastioita tekee lajittelusta rutiinia. Lajitteluun on mekanismein varusteltuja kaappeja, laatikostoja ja leveyksiäkin aina 200 mm - 1200 mm välillä. Tarpeellista kaappitilaa on syytä säilyttää keittiötarvikkeille riittävästi, joten kaiken kierrätykseen kuuluvan lajittelun ja säilytyksen ei tarvitse tapahtua keittiössä. Käytännöllisyys ennen kaikkea.

Hana_allas_jätejärjestelmä_toimittajat
Kodinkoneet ja valaistus
Keittiön kodinkoneet
Keittiön kodinkoneet

Puustelli-kalusteiden lisäksi samalla suunnittelupöydällä ovat kaikki asiakkaan toivomat kodinkoneet. Kylmäkalusteiden ja keittoalueen sijainnit ovat keittiön toimivuuden kannalta tärkeitä osa-alueita. Jokaiselle kaappiin sijoitetulle ja integroidulle kodinkoneelle on tarkasti mitoitettu kaluste.

Keittiön valaistus
Keittiön valaistus

Puustellissa kokonaisvaltaisen suunnittelun piirissä on myös valaistus. Yleisvalo ja yhtenäisen työtasoalueen valaistus ovat jokaisessa keittiössä tärkeä osa keittiön toimivuutta ja turvallisuutta. Jatkojohdoillekin voi sanoa hyvästit, kun suunnittelussa huomioidaan toiveiden mukainen määrä pistorasioita.