Kalusteiden valmistus

Puustelli-kalusteiden valmistus


Puustelli-tuotteiden terveellisyyteen, turvallisuuteen ja ekologisuuteen liittyvät asiat ovat toimintamme perusarvoja, jotka kuuluvat Puustelli-laatuun aivan samalla tavalla kuin kestävyyskin.

Puustelli-kalusteiden valmistus

Puustelli valmistaa massiivisesta puusta ja puuviilusta ovia, jotka pintakäsittelemme luonnon öljyillä tai vesiohenteisin petsein, lakoin ja maalein, jotka soveltuvat kestävyydeltään ja myrkyttömyydeltään, vaikka pikkulasten leluihin. Lakatut ja petsatut puuovet saavat lisäksi UV-käsittelyn, joka vähentää luonnonvalon aiheuttamia sävymuutoksia.

Muut ovimateriaalit valmistetaan tehtaallamme valmiista materiaaleista juuri halutun mittaisiksi, jotka halutulla nauhavärillä. Liimanauhan vaihtoehtona on laser-nauhoitus. UV-lakatut MDF-ovet nauhoitamme Lasertekniikalla. Vedinporaukset tehdään kaikkiin oviin valmiiksi, jos näin on haluttu.

Runkomateriaaleina on melamiini- tai viilupintainen lastulevy eri puumateriaalein ja sävyin. Rungon molemmat puolet ovat samaa materiaalia ja väriä. Rungot ovat aina kauttaaltaan nauhoitettuja hyllyineen. Rungoissa olevat reiät ovat juuri täsmällistä tarkoitusta varten ja sivut ovat siistejä. Ylimääräisiä reikiä eikä kiinnitysheloja ole.

Kaikki yksittäiset puutuotteet valmistamme itse, siksi mitoituskin on niin joustava. Voimme toteuttaa yhtenäisiä kokonaisuuksia, kun käytössämme on samat puulajit sekä värit kuin keittiökalusteissammekin.

Massiiviset puutasot öljyämme tai lakkaamme myrkyttömästi, massiivipalapuutasot myös värjäämme. Puutasoihin teemme tarvittavat työstöt valmiiksi ja suojaamme aukot kosteudelta.

Puustelli-tuotannossa emme käytä liimoja, joissa olisi lisättyä formaldehydiä. Emme myöskään raskasmetalleja sisältäviä aineita, eikä niitä synny tuotteiden valmistusprosessien aikanakaan. Nauhoitamme rungot ja irtosivut kauttaaltaan.

Kovat ja painavat tasomateriaalit kuten graniitti, kvartsi ja keraamiset tasot työstetään suunnitellun piirroksen mukaisesti niiden toimittajalla. Tilausvaiheessa tiedot siirtyvät Puustelli-myymälästä automaattisesti tehtaamme tietojärjestelmään toivotulle toimitusviikolle ja odottavat valmistuksen aloittamista. jatkavat edelleen tasojen valmistajille. Tasot työstetään kuvien mukaan ja kiinnitetään altaat, keittotasot yms., mitkä ovat tarpeen kiinnittää etukäteen. Älyohjelman vuoksi inhimillisen virheen riski on minimaalinen.

Laminaattitasojen Laser-nauhoitus on valinnainen. Tasot työstetään tehtaallamme valmiiksi, aukotetaan ja suojataan kosteudelta. Tasoihin kiinnitetään sovitut tuotteet valmiiksi

Älykäs tietojärjestelmä

Vain Puustellissa on käytössään poikkeuksellinen tietojärjestelmä, jota olemme saaneet olla kehittämässä omaksi työkaluksemme jo parinkymmenen vuoden ajan taitavan kumppanimme ohjauksella. Muualla näin laajan tuotemalliston kokonaisvaltaista suunnittelu-, tilaus- ja toimitusjärjestelmää ei ole.

Puustelli-myymälöiden suunnitteluohjelma on integroitu suoraan tehtaamme tietokantaan. Viimeisimmät tuote- ja materiaaliuutuudet päivittyvät järjestelmäämme ja samalla myös myymälöidemme suunnitteluohjelmaan 3-4 kertaa vuodessa, joskus useamminkin. Näin Puustelli-asiakas on heti etulyöntiasemassa ja saa uusimpia eurooppalaisia virtauksia keittiöönsä. TailorMade-mitoituksemme mahdollistaa uutuudet joka kotiin.

Koetilaus ja toimitus uutuuksista tehdään testiosoitteisiimme. Seuraamme jokaista tuotteen osan liikettä myymälän testisuunnitelmasta- ja tilauksesta aina valmiiseen toimitukseen asti. Näin varmistamme uuden tuotteen varman ja virheettömän toimituksen, sillä voimme havaita myös mahdolliset piilevät epäkohdat ajoissa, ennen varsinaista tuotantoa.