Keittiösuunnittelija – mistä tunnistat ammattilaisen?

Keittiösuunnittelija – mistä tunnistat ammattilaisen?


Asiakkaan odotukset ylittävä kokonaisvaltainen palvelukokemus sekä toiveet täyttävä suunnitelma uudesta keittiöstä ovat aina keittiösuunnittelijan vastuulla, ja ne ovatkin hänen ylivoimaisesti tärkeimmät tehtävänsä.

Jotta keittiösuunnittelija voi menestyä työssään ja onnistua kerta toisensa jälkeen, häneltä vaaditaan monipuolista tietämystä myös materiaaleista, rakentamisesta, remontoinnista ja sisustamisesta - tekninen osaaminen ei yksin riitä. Hyvä keittiösuunnittelija on myös sosiaalisesti taitava ja hänellä on kyky kohdata jokainen asiakas yksilönä omilla ehdoillaan. Tarvitaan taitoa kuunnella ja kykyä herättää asiakkaan luottamus ja näin saada selville asiakkaan todelliset toiveet ja tarpeet.

Näiden vinkkien avulla tunnistat asiantuntevan ja työhönsä vihkiytyneen keittiösuunnittelijan, jonka kanssa voit turvallisin mielin toteuttaa keittiöunelmasi: 

Keittiösuunnittelija, ammattilaisen kyky kuunnella

1. KYKY KUUNNELLA – jotta asiakkaan toiveet voidaan täyttää ja ylittää

Keittiöremonttia suunnittelevalla asiakkaalla on usein paljon omia toiveita, ideoita ja ajatuksia. Hyvä keittiösuunnittelija malttaa kuunnella, ja hän tunnistaa myös ne toiveet, joita asiakas ei ole osannut edes ääneen sanoa. Lopputuloksen kannalta on olennaista, että keittiösuunnittelija osaa esittää myös oikeita kysymyksiä.

Asiakkaan ja keittiösuunnittelijan yhteisissä suunnittelutapaamisissa haaveesta lähdetään tekemään totta. Tapaamisten pohjalta keittiösuunnittelija laatii asiakkaan toiveet täyttävän ja budjetin mukaisen 3D-keittiösuunnitelman.

Keittiösuunnittelija, ajantasaiset tiedot materiaaleista

2. AJANTASAISET TIEDOT MATERIAALEISTA – taito yhdistää trendit ja ajattomuus

Uuteen keittiöön materiaaleja valittaessa vastaan tulee yleensä valinnan vaikeus ja materiaalien runsaus. Pelkästään ovi-, vedin- ja tasovaihtoehtoja on kymmeniä, jopa satoja erilaisia. Kun tähän lisätään vielä kodinkone-, allas-, hana-, valaisin- ja välitilavaihtoehdot, puhutaan jo tuhansien tuotteiden valikoimasta. Asiantuntevan keittiösuunnittelijan apu onkin korvaamaton tästä materiaaliviidakosta selviytymiseen. Keittiösuunnittelijan tehtävä on kartoittaa asiakkaan toiveita ja mieltymyksiä sekä koostaa niiden pohjalta valmiiksi eri vaihtoehtoja. Kun keittiösuunnittelija on jo tehnyt materiaalien osalta esikarsintaa, lopullisten valintojen tekeminen helpottuu.

Trendit tulevat ja menevät, joten on tärkeää tietää, mitkä niistä kestävät aikaa. Kun uuteen keittiöön valitaan materiaaleja, niiden tulisi miellyttää vuosia. Tämä ei kuitenkaan tarkoita trendeistä luopumista. Asiantunteva keittiösuunnittelija osaa kertoa, kuinka yhdistää trendit ja ajattomuus.

3. MONIPUOLINEN AMMATTILAINEN – tietää myös tarkasti mitä uusi keittiökokonaisuus maksaa

Asiakkaan ja keittiösuunnittelijan on heti yhteistyön alkumetreillä hyvä keskustella myös käytettävissä olevasta budjetista. Hyvä keittiösuunnittelija on parhaimmillaan asiantuntija – ei pelkästään keittiökalusteissa vaan myös keittiöremontin kokonaistoteutuksessa ja budjetoinnissa.

Budjetti antaa kaikelle suunnittelulle raamit. Sen avulla asiakas ja keittiösuunnittelija voivat jakaa yhteisen näkemyksen siitä, millaista lopputulosta tavoitellaan

Asiakas määrittelee aina käytettävissä olevan budjetin. Keittiösuunnittelun ammattilainen kertoo yksityiskohtaisesti ja läpinäkyvästi, mitä kaikkea tällä budjetilla on mahdollista toteuttaa. Kun kaikki materiaalit on valittu ja tarvittavien remonttitöiden laajuus on selvillä, voi keittiösuunnittelija laskea keittiöremontille tarkan kokonaishinnan ja myös kertoa, kauanko remontti tulee kestämään

4. YMMÄRRYS ASUNTO-OSAKEYHTIÖLAIN VAATIMUKSISTA – ilmoitus taloyhtiölle remontista on helppo laatia, kun remontin kokonaisuus on hallinnassa

Keittiöremontissa joudutaan lähes aina tekemään muutoksia, jotka pitää ilmoittaa taloyhtiölle, koska taloyhtiöllä on velvollisuus ylläpitää rekisteriä huoneistoihin tehdyistä muutostöistä. Ilmoitus on laadittava kirjallisesti etukäteen. Asiantunteva keittiösuunnittelija osaa auttaa ja toimittaa tarvittavat dokumentit ilmoitusta varten. Näin osakkeenomistaja voi huoletta keskittyä keittiönsä ratkaisuihin byrokratian sijasta.

Taloyhtiöllä on oikeus valvoa osakkaan teettämää ja ilmoittamaa muutostyötä. Kun remontin tekijöinä ovat luotettavat ammattilaiset, lupa-asiatkin hoituvat usein mutkattomasti.

Keittiösuunnittelija, tyytyväiset asiakkaat

5. INTOHIMO JA YLPEYS OMASTA TYÖSTÄ – tyytyväiset asiakkaat

Työhönsä intohimoisesti ja innostuneesti suhtautuva keittiösuunnittelija vastaa omalla osaamisellaan kaikista yllä mainituista osa-alueista.

Puustellissa keittiösuunnittelijoiden asiakastyytyväisyyteen kiinnitetään aivan erityistä huomiota. Asiakastyytyväisyys kuvastaakin sitä, kuinka hyvin keittiösuunnittelija on onnistunut täyttämään asiakkaansa odotukset.

Keittiösuunnittelija, jolle tyytyväinen asiakas on kunnia-asia, ei hengähdä ennen kuin asiakkaan uudessa keittiössä on kaikki kohdallaan!

Tilaa uutiskirje
Tilaa IdeaKirja
Varaa suunnitteluaika
Ladataan
Ladataan
Ladataan
Puustelli_AM_Tuusula_2020_Puustellinhelmi_65_880x448px
Löydä oma keittiötyylisi