Keittiön hinta – mistä se muodostuu?

Keittiön hinta – mistä se muodostuu?


Keittiö on yksi kodin isoimpia ja tärkeimpiä investointeja – siksi siihen kannattaa myös panostaa. Hyvä investointi tuo hyödyt takaisin moninkertaisena arjen käytettävyyden ja toimivuuden osalta. On myös hyvä muistaa, että keittiöremontti nostaa aina kotisi arvoa, se on sijoitus tulevaisuuteesi.

Uuden keittiön hinta mietityttää monia. Keittiö on siitä erityinen tuote, että se hankitaan monesti vain kerran elämässä, ja siksi keittiön hinnan arvioiminen on asiakkaalle etukäteen hankalaa. On tärkeää ymmärtää, millainen kokonaisuus keittiöremontti on ja mistä eri osa-alueista se koostuu. Kun jokainen osa-alue mietitään sekä listataan tarvittavat työvaiheet; minkä verran voi tehdä itse ja mitä ostaa toimittajalta, remontin kokonaisuus ja keittiön hinta alkavat hahmottua. Muistathan, että keittiöremontista on mahdollista saada kotitalousvähennystä. Vähennys kannattaa huomioida, kun lasketaan uuden keittiön hintaa.

”Keittiöremontti - vihdoin! Se on ollut pitkäaikainen haave, joka nyt toteutui. Nyt oli taloudellisesti siihen mahdollisuus ja sain miehen puhuttua ympäri.”
Puustelli-asiakas, Tampere

Hyvin suunniteltu on tarkkaan laskettu

Keittiön suunnittelu on asiantuntijan työtä, joka tehdään aina tiiviissä yhteistyössä asiakkaan kanssa. Hyvä keittiösuunnittelija on parhaimmillaan asiantuntija – ei vain kalusteissa, vaan myös uuden keittiön hintaa laskettaessa. Keittiösuunnittelija kuuntelee asiakkaan tarpeet, vierailee remontoitavassa kohteessa, osaa ehdottaa ja ideoida sekä ottaa huomioon asiakkaan kokonaisbudjetin. Hyvä suunnitelma syntyy asiakkaan mieltymyksistä ja keittiötilan sallimista mahdollisuuksista asiakkaan budjetti huomioiden.

”Pidin erityisen paljon siitä, että suunnittelija tuli kotiin mittaamaan, suunnittelemaan ja tekemään ehdotuksia ilman sitoumuksia. Puustellissa oli ystävällinen palvelu ja yksi yhteyshenkilö koko matkan ajan.”
Puustellin keittiöremonttiasiakas, Jyväskylä

Näistä osista keittiöremontin hinta muodostuu:

1. Vanhan purkaminen ja kierrätys

Paikalla oleva vanha keittiö – tai sen osia – puretaan pois ja viedään kierrätykseen. On hyvä huomioida, että pienet kaapistomuutokset tai pöytätason vaihtaminen saattavat aiheuttaa työtä myös välitilan tai lattian osalta. Ammattitaitoinen keittiösuunnittelija osaa huomioida suunnitelmassaan kaikki muutoksista aiheutuvat työtarpeet eikä asiakkaalle näin ollen tule yllätyksiä.

2. Pohja- ja pintatyöt

Keittiön purkutöiden jälkeen tehdään tarvittavat, etukäteen sovitut pohjustustyöt uusittaville keittiön pinnoille; katto, lattia ja seinät.

Kun pintojen pohjatyöt ovat valmiit, voidaan aloittaa uusien pintojen asennustyöt. Puustellista saat kaikki remonttiin tarvittavat sisustustyöt sekä laadukkaat pinta- ja sisustusmateriaalit vaivattomasti samalla sopimuksella.

Mistä keittiön hinta muodostuu?

3. Keittiökalusteet ja kodinkoneet

Uutta keittiötä hankittaessa yksi mukavimmista vaiheista on valita varsinaiset keittiökalusteet, tasot, hanat, altaat sekä muut oheistuotteet. Varsinaisten keittiökalusteiden lisäksi uuden keittiön hintaan vaikuttaa suuresti myös kodinkoneet. Asiantunteva keittiösuunnittelija on oiva apu, kun keittiökalusteiden ja kodinkoneiden valtavasta valikoimasta lähdetään etsimään juuri asiakkaalle sopivia tuotteita.

4. Keittiöremontin asennustyö

Keittiösuunnittelijan ammattitaitoa on tietää ja osata laskea keittiön hintaan kaikki mahdolliset työvaiheet, materiaalit ja tarvikkeet keittiöremonttiin. Uuden keittiön asennustyössä on hyvä muistaa, että keittiökalusteiden asentaminen on ammattilaisen työtä. Hyvään ja osaavaan asentajaan kannattaa satsata, jotta työn jälki ja lopputulos olisi paras mahdollinen. Varsinaisen asennus- ja remonttityön hinnan lisäksi keittiösuunnittelija osaa laskea remontillesi tarkan ajallisen keston.

5. Putki-, sähkö- ja ilmastointityöt

Uuden keittiön hintaan tulee muistaa laskea mukaan myös mahdolliset putki-, sähkö- ja ilmastointityöt. Kokenut keittiösuunnittelija osaa antaa myös näille töille tarkan hinnan.

6. Välitilan pinnoitus ja viimeistelytyöt

Välitilan pinnoitus kuten myös laatoitustyö kuuluu keittiön asennustöihin. Ensimmäistä kertaa remonttityötä suunnittelevan kannattaa teettää viimeistelytyöt ammattilaisella. Keittiön ulkonäöstä saadaan viimeistelty, kun laatoitus-, saumaus- ja silikonityöt sekä listoitukset on tehty huolellisesti.

Tilaa uutiskirje
Tilaa IdeaKirja
Varaa suunnitteluaika
Ladataan
Ladataan
Ladataan
Puustelli_AM_Tuusula_2020_Puustellinhelmi_65_880x448px
Löydä oma keittiötyylisi