Vastuullisuusmuotoilutoimisto Infine avasi marraskuussa uuden vastuullisen ostamisen sivuston ostavastuullisesti.fi. Sivuston on tarkoitus laajeta vuonna 2021 vastuullisten tuotteiden markkinapaikaksi ja tuoda yhteen kestävämpää elämää haluavat suomalaiset ja vastuullisia tuotteita ja palveluita tarjoavat yritykset. Palvelusta löytyy jo nyt Puustellin Miinus-tuotteita.

Ostavastuullisesti.fi -sivustolle pääsevät vain ne tuotteet, jotka Infinen ulkopuolinen vastuullisuuspaneeli on hyväksynyt. Paneeliin kuuluu 5 riippumatonta vastuullisuuden ja kestävyyden asiantuntijaa. Paneeli arvioi kuratoinnissaan, onko jokin tuote kestävämpi valinta suhteessa verrokkituotteisiin ja edistääkö se kestävää elämäntapaa. Kuratointi tehdään vuodeksi kerrallaan ja siinä huomioidaan muun muassa ilmastonmuutoksen torjuminen, ympäristöjalanjäljen vähentäminen, työntekijöiden oikeuksien kunnioittaminen, ihmisoikeuksien toteutuminen ja hyvän liiketoimintaetiikan noudattaminen. Näin kuluttaja voi luottaa siihen, että ostavastuullisesti.fi -sivustolla esitellyt tuotteet ja palvelut edistävät kestävää elämäntapaa.

Sivustolla on tietoja Puustelli Miinus -keittiöistä. Lisäksi sivustolta löytyy "Kestävä elämä" -podcast, jossa mm. Puustellin tarjoama jakso "Kun vähemmän on enemmän – vaatiiko vastuullisuus luopumista?"

Kuuntele podcast

Lisätietoja aiheesta myös Markkinointi&Mainonta -sivustolla:

Lue lisää