Puustelli laatu

Laatu


Puustelli-mallistoon yltävät vain ne materiaalit ja osat, jotka ovat lajinsa parhaimmistoa joka kriteerillä mitattuna. Katkeamaton tiedonkulku materiaalin alkulähteeltä tuotantolaitoksellemme on olennaista. Tiedämme, mistä materiaalit tulevat ja miten ne on tehty. Useiden yhteistyökumppaneiden ja maahantuojien kanssa olemme tehneet yhteistyötä jopa vuosikymmeniä. Luottamukselliset suhteet ovat vakaalla pohjalla. Tunnemme toisemme, ja arvomaailmamme seisovat vankasti samojen asioiden puolesta.

M1Rakennusmateriaali

Pelkän materiaalin testaaminen ei riitä takaamaan puhdasta huoneilmaa.

Asunnon puhdas huoneilma alkaa rakenteista. Kotia remontoitaessa on tärkeää huomioida, millaisia pintamateriaaleja huoneisiin valitaan. M1-luokitus auttaa valinnoissa. Puhdas materiaali ei silti riitä takaamaan puhdasta huoneilmaa, vaan on tärkeää huomioida myös asennuksen yhteydessä käytettävät kiinnitys- ja pintakäsittelyaineet.

Puustelli-tuotteista jo yli 90% on testattu ja niistä jokainen kuuluu M1-luokkaan, joka on sisäilmaluokituksen paras taso.

Tuote toimitettiin testattavaksi puolueettomalle tutkimuslaitokselle suoraan tuotantolinjalta juuri sellaisena, kuin se Puustelli-asiakkaallekin toimitetaan. Päästöjä testattiin kammiotestauksella, josta selviää tuotteesta haihtuvat yhdisteet ja niiden pitoisuudet: orgaaniset haihtuvat yhdisteet VOC/TVOC, ammoniakki ja formaldehydi. Lisäksi M1-luokitusta varten tehdään vielä aistinvarainen arviointi, jolla varmistetaan, ettei tuotteesta erity huoneilmaan hengitysteitä ärsyttäviä hajuja.

Testeihin tarvittiin jokaisesta eri Puustelli-materiaalista valmistettu erirakenteinen ovimalli saranoineen. Lisäksi jokainen eri materiaalein valmistettu, erirakenteinen runko testattiin. Työpöytälevyt toimitettiin juuri siten, kuin ne asiakkaallekin toimitetaan ja luonnollisesti myös massiivitasojen jokainen puulaji testattiin sekä puuvalmiina että öljyttynä Puustelli-malliston mukaisesti.

M1-luokitus kertoo tuotteen puhtaudesta.

Sisäilman puhtautta määritellään kolmella eri tasolla ja luokituksista M1 on parhain. Puolueettoman testilaboratorion tulosten perusteella Rakennustietosäätiö on luokitellut M1-luokkaan jo yli 90% Puustelli-tuotteista.

Tuotteen valmistustavoilla on vähintään yhtä suuri merkitys valmiin tuotteen kestävyyteen, turvallisuuteen ja puhtauteen kuin itse materiaalivalinnoillakin. Puustellissa tuotekehityksen vahva panos, tekniikan ajanmukaisuus sekä valmistusmenetelmien jatkuva hiominen varmistavat sen, että Puustelli-tuotteesta tulee kestävä, viimeistelty ja turvallinen käyttäjälleen.

Puustelli-keittiö on turvallinen valinta.

Puustelli-tuotannossa emme käytä raskasmetalleja sisältäviä aineita, eikä niitä synny valmistusprosesseissakaan. Tuotannossa käytettävät liimat, joita tarvitaan ovia, runkoja ja tasoja valmistettaessa, eivät sisällä lisättyä formaldehydiä. Lasernauhoitettuihin tuotteisiin liimaa ei tarvita lainkaan.

Massiivipuiset ja viilutetut tuotteet pintakäsittelemme luonnonöljyillä tai vesiohenteisin petsein ja lakoin. Puuovet saavat lisäksi UV-pintakäsittelyn, joka vähentää luonnonvalon aiheuttamia sävymuutoksia.

Puustelli-laatu koostuu kestävistä ja puhtaista materiaaleista sekä ympäristöystävällisistä valmistustavoista visuaalista ilmettä unohtamatta.

Avainlippu

Puustelli mukana Onhan siinä Avainlippu -kampanjassa.

Puustelli-keittiökalusteet ovat mukana Suomalaisen Työn Liiton ja Avainlippu-yritysten Onhan siinä Avainlippu -kampanjassa. Kampanjan myötä haluamme muistuttaa kotimaisen työn merkityksestä tuotteidemme taustalla.

- Lähdimme mukaan kampanjaan, koska kotimaisuus on aina ollut yksi tärkeimmistä arvoistamme. Puustelli-kalusteille suomalaisesta valmistuksesta kertova Avainlippu on myönnetty jo yli 20 vuotta sitten. Suomalaiseen laatuun, työhön ja osaamiseen luotetaan. Siitä kertoo sekin, että Puustelli-keittiöt ovat jo vuosia olleet alansa markkinajohtaja Suomessa. Kotimaisen tuotteen valitseminen on myös eettinen, ekologinen ja vastuullinen valinta, Puustellin Brand Manager Juuso Korpinen kommentoi.

Puustellissa me vaalimme kotimaisuutta ja suomalaisia työpaikkoja kaikin tavoin. Siksi kaikki Puustelli-kalusteet valmistetaan Harjavallassa omalla tuotantolaitoksellamme.

Avainlippu on merkki suomalaisesta työstä.

Merkki voidaan myöntää tuotteelle, joka on valmistettu Suomessa. Lisäksi suomalaisten kustannusten osuus tuotteen omakustannusarvosta, eli kotimaisuusasteen on oltava vähintään 50 prosenttia. Laskelmassa otetaan huomioon kaikki tuotteeseen kohdistuvat kustannukset.

Kolmevuotisella Onhan siinä Avainlippu -kampanjalla Suomalaisen Työn Liitto haluaa nostaa Avainlipun sille kuuluvaan arvoon.

- Tutkimustulokset kertovat, että suomalaiset haluavat tehdä arvopohjaisia valintoja. Tämä usein unohtuu ostopäätöshetkellä. Kampanjan avulla pysäytämme asiakkaan ostopäätöksen äärelle. Opetamme tarkastamaan ostotilanteessa, onko tuotteessa tai palvelussa Avainlippu. Näin autamme asiakkaita tekemään omien arvojensa mukaisia valintoja, kertoo kampanjan projektipäällikkö Merja Mantila Suomalaisen Työn Liitosta.

Avainlippu-merkki tunnetaan varsin hyvin.

Suomalaisen Työn Liiton tutkimuksen mukaan 79 prosenttia suomalaisista kuluttajista tuntee Avainlipun erittäin hyvin tai melko hyvin. Tunnettuus yrityspäättäjien keskuudessa on 92 prosenttia. Suomalaisista suurin osa (71 %) on myös sitä mieltä, että Avainlippu vaikuttaa ostopäätöksiin positiivisesti.

Onhan siinä Avainlippu -kampanja on Suomalaisen Työn Liiton ja Avainlippu-yritysten yhteinen kolmivuotinen kampanja. Kampanjan tehtävänä on lisätä Avainlippu-alkuperämerkin tunnettuutta ja vaikutusta ostopäätöksiin. www.avainlippu.fi