Erikoisviilut valmistetaan yleensä kasvatetuista, nopeakasvuisista lehtipuulajeista. Eri puulajien jäljittely on mahdollista, sillä tämän päivän tekniikka tarjoaa siihen avaimet. Mallistomme virtaviivainen OakLook jäljittelee tammea tyylikkäimmillään. Eloisa Figure on esimerkki siitä, kuinka eksoottisempiakin puukuvioita voidaan imitoida. Skandinaavinen ja hillitty WildBirch on tekninen toteutus sekin, mutta poikkeaa mainituista siinä, että valmistusprosessin puulajina on suomalainen koivu.

Viilupintoja voidaan ovimallista riippuen lakata, öljytä, petsata tai maalata. Kaikki pintakäsittelyt ovat myrkyttömiä, eivätkä ne aiheuta ärsytyksiä. Jokainen puuovi on aina yksilöllinen. Tähän luonnolla on sanansa sanottavana, emmekä voi siihen vaikuttaa. Sivustolla olevat puukuviot ja niiden värisävyt ovat suuntaa antavia ja poikkeavat todellisuudesta.

Puusepäntaito on säilynyt tehtaallamme vahvana perinteenä vuosikymmenestä toiseen. Siksi myös kaikki erikoisviiluovet valmistetaan Puustelli-tehtaallamme Harjavallassa. Puhtaiden materiaalien ja myrkyttömän tuotantoprosessimme ansiosta jokaisella Puustellin erikoisviiluovella on paras sisäilmaluokitus M1.