Lappeenrannasta Kroatian kauniiseen merenrantakaupunkiin Splitiin on noin 2800 kilometriä. Matka on pitkä, sen ymmärtää jokainen. Pitkän matkan ehdoton etu on, että sen aikana ehtii karttua kokemusta, näkemystä ja monta tarinaa jaettavaksi.

Susanna ja Jussa Joensuu
Susanna ja Jussa Joensuu

Sen tietävät myös Lappeenrannan Puustellin yrittäjät Susanna ja Jussa Joensuu. He ovat yhdessä tiiminsä kanssa suunnitelleet juurikin 2800 keittiötä kymmenvuotisen kauppiasuransa aikana.

Kun on intohimoa ja sydän mukana, pääsee pitkälle.

Muutto Lappeenrantaan toi alkuun perhosia vatsanpohjalle, muistelee Susanna Joensuu, mutta myös hauskoja tarinoita.

- Muistan yhden kodin oikein elävästi niiltä ajoilta, kun muutimme Lappeenrantaan. Perheen rouva oli tilannut Puustellin uuden kuvaston ja soittelin hänelle kysyäkseni, oliko kuvasto tullut perille. Rupateltiin tovi ja hän pyysi käymään. Heidän tarkoituksenaan ei ollut tehdä keittiöremonttia ihan heti... varsinkaan niin kokonaisvaltaisesti mihin lopulta yhteistuumin päädyttiin, nauraa Susanna Joensuu.

- Lupasin luonnostella heille ehdotuksen, jossa keittiön ja olohuoneen välinen seinä poistettaisiin. He ihastuivat suunnitelmiin heti ja muutamien kuukausien kuluttua alkoi seinä kaatua. Keittiö-olohuone yhdistelmästä tuli huikean hieno, ja sitä muutosta päivitellään edelleen - tämä samainen rouva on nimittäin nyt meillä töissä! Hänelle tuli remontin myötä inspiraatio vaihtaa alaa.

Keittiö – kaikille avoin tila

Keittiö on kodin keskeisimpiä ja samalla teknisimpiä tiloja, joille arki asettaa erityislaatuisia vaatimuksia. Sen käytännöllisyyttä testataan aamuisin, kun koko perhe tulvii yhtä aikaa aamupalalle, kukin omine tarpeineen. Yksi keittää puuroa, toinen hörppii kävellessään appelsiinimehua ja kolmas haluaa tilaa tutustua rauhassa päivän lehtiin leipäpalan kanssa.

Keittiö on toisin sanoen tila, johon kaikilla on lupa tulla yhtä aikaa, olipa heillä kiire tai ei. Siksi keittiön suunnitteluun kannattaa panostaa.

- Viimeisimmistä alan keksinnöistä minua ilahduttavat suunnattomasti keittotasotuulettimet! Keittiöstä saadaan paljon avarampi, kun saarekkeiden päällä ei ole näköalaa estävää liesikupua. Lisäksi keittotasotuulettimet ovat tehokkaita, kertoo Jussa.

Joensuut kertovat, että juuri keittiöalan parhaat uutuudet yhdistettynä kokemuksen tuomiin oivalluksiin takaavat parhaan lopputuloksen keittiösuunnittelussa.

Mitä muuta pitää miettiä kuin keittiön ulkonäköä?

Vaikka keittiöiden suunnittelu ja toteutus on ennen kaikkea estetiikkaa, myös ekologisuus näkyy yhä enemmän arkipäivässä.

Lappeenranta on valittu vuoden 2021 Euroopan vihreimmäksi kaupungiksi. Titteli jaetaan alle 100 000 asukkaan eurooppalaiselle kaupungille, jonka ilmastopolitiikka ja toimet ovat esimerkillisiä ja edistyksellisiä. Se on arvo, jota myös Puustellin kauppiaskaksikko tervehtii ilolla.

- On erittäin hienoa, että ihmiset kysyvät kalusteiden valmistuksesta, ekologisuudesta ja materiaalien puhtaudesta. Suuri osa asiakkaista arvostaa esimerkiksi sitä, että kalusteemme ovat testattuja ja kuuluvat M1-luokkaan. Se tarkoittaa sitä, että kodin sisäilmaa ajatellen ne ovat turvallinen ja puhdas vaihtoehto, kertoo Jussa.

- Lisäksi asiakkaamme arvostavat sitä, että kalusteet pakataan täysin kierrätettäviin materiaaleihin, jatkaa Susanna.

Puustelli on sitoutunut tarjoamaan asiakkailleen hiilineutraaleja kalusteita, joiden ympäristövaikutukset sekä päästöt on minimoitu.

Puustelli on kertonut tavoitteekseen olla hiilineutraali kalustetehdas viimeistään vuoteen 2035 mennessä.
 

Puustelli tarjoaa ainutlaatuisen ammattitaidon ja suunnitteluavun aina ideoinnista remonttityön viimeistelyyn saakka. Tiesitkö, että myös keittiöremontin työt kuuluvat kotitalousvähennyksen piiriin?

Kutsu Puustellin keittiösuunnittelija tekemään maksuton suunnitelma keittiösi toimivuuden lisäämiseksi ja ilmeen uudistamiseksi. Saat samalla tietää paljonko juuri Sinun keittiöremonttisi tulisi maksamaan.

Varaa maksuton suunnitteluaika TÄSTÄ

 

 

keittiosuunnittelija-kotiin-suunnittelukaynti-puustelli