Miinus trendikeittiö, Stefan Nilsson

Puustelli esittelee vastuullisen trendikeittiön yhdessä design-asiantuntija Stefan Nilssonin kanssa


Näin pandemian jälkeen kaipaamme selvästi lisää värejä ja olemme valmiita myös kokeilemaan rohkeammin. Tämän trendikeittiön ovissa on käytetty kolmea, erilaista väriä, jotka ovat jännittäviä, uusia ja erilaisia.

- Lähdimme liikkeelle trendistä, joka on helppo omaksua. Beigen ja hiekan sävyjä korostava trendi on yleisesti pidetty. Säilytimme sen, mutta lisäsimme siihen ruskean, roosan, terrakotan ja korallin sävyjä, Stefan Nilsson kertoo. Keittiössä on käytetty Stefanin ja NCS-värijärjestelmästä vastaavan yrityksen kanssa luomia trendivärejä, jotka ovat mukana myös vuoden 2023 NCS-värikartassa.

Projektin vetäjinä toimivat Jonas Abelsted Eklund ja Paulina Kalbori Puustellilta.

- Idea trendikeittiöstä syntyi, kun pyörittelimme ajatuksia trendeistä ja siitä, miten niitä voisi hyödyntää tuotteissamme. Silloin heräsi myös ajatus kokonaisen keittiön suunnittelusta Stefan Nilssonin kanssa. Olemme tehneet Stefanin kanssa yhteistyötä aiemminkin, mutta tämä oli selvästi suurin projekti, jonka olemme yhdessä toteuttaneet. Trendikeittiön kehittäminen on ollut mielenkiintoinen hanke, eikä ole lainkaan poissuljettua, että teemme sellaisen myös tänä vuonna, kertoo Jonas Abelsted Eklund Puustellilta.

Puustelli Miinus -keittiö on ainutlaatuinen ja ekologinen mestariteos, sillä keittiön jokainen kaluste on tutkittu ja sen hiilijalanjälki on laskettu. Olemme tutkimusten perusteella valinneet vain materiaaleja, osia ja valmistustapoja, jotka ovat ekologisimpia vaihtoehtoja teolliseen keittiökalustevalmistukseen. Laskelmissa on otettu huomioon keittiökalusteiden ja osien koko elinkaari, mukaan lukien kuljetukset. Miinus-keittiö on vastuullinen ja myrkyttömästi valmistettu kokonaisuus, jonka kaikki materiaalit ovat uudelleenkäytettäviä ja kierrätettäviä. 

- Trendikeittiö on nähtävissä Puustellin äskettäin remontoidussa Kungsholmenin myymälässä Tukholmassa, Paulina Kalbori kertoo.

LUE STEFANIN HAASTATTELU

Miinus trendikeittiö, Stefan Nilsson
Design-asiantuntija Stefan Nilsson (vas) sekä Paulina Kalbori ja Jonas Abelsted Eklund Puustellilta.