Puhdas huoneilma on terveydellemme tärkeää.

  • M1-merkki ilmaisee, että tuote on puhdas, siinä ei ole hajuhaittoja, eikä se aiheuta ärsytyksiä.

Pelkän materiaalin testaaminen ei riitä takaamaan puhdasta huoneilmaa.

Asunnon puhdas huoneilma alkaa rakenteista. Kotia remontoitaessa on tärkeää huomioida, millaisia pintamateriaaleja huoneisiin valitaan. M1-luokitus auttaa valinnoissa. Puhdas materiaali ei silti riitä takaamaan puhdasta huoneilmaa, vaan on tärkeää huomioida myös asennuksen yhteydessä käytettävät kiinnitys- ja pintakäsittelyaineet.

Puustelli-tuotteista jo yli 90% on testattu ja niistä jokainen kuuluu M1-luokkaan, joka on sisäilmaluokituksen paras taso.

Tuote toimitettiin testattavaksi puolueettomalle tutkimuslaitokselle suoraan tuotantolinjalta juuri sellaisena, kuin se Puustelli-asiakkaallekin toimitetaan. Päästöjä testattiin kammiotestauksella, josta selviää tuotteesta haihtuvat yhdisteet ja niiden pitoisuudet: orgaaniset haihtuvat yhdisteet VOC/TVOC, ammoniakki ja formaldehydi. Lisäksi M1-luokitusta varten tehdään vielä aistinvarainen arviointi, jolla varmistetaan, ettei tuotteesta erity huoneilmaan hengitysteitä ärsyttäviä hajuja.

Testeihin tarvittiin jokaisesta eri Puustelli-materiaalista valmistettu erirakenteinen ovimalli saranoineen. Lisäksi jokainen eri materiaalein valmistettu, erirakenteinen runko testattiin. Työpöytälevyt toimitettiin juuri siten, kuin ne asiakkaallekin toimitetaan ja luonnollisesti myös massiivitasojen jokainen puulaji testattiin sekä puuvalmiina että öljyttynä Puustelli-malliston mukaisesti.

M1-luokitus kertoo tuotteen puhtaudesta.

Sisäilman puhtautta määritellään kolmella eri tasolla ja luokituksista M1 on parhain. Puolueettoman testilaboratorion tulosten perusteella, Rakennustietosäätiö on luokitellut M1-luokkaan jo yli 90% Puustelli-tuotteista.

Tuotteen valmistustavoilla on vähintään yhtä suuri merkitys valmiin tuotteen kestävyyteen, turvallisuuteen ja puhtauteen kuin itse materiaalivalinnoillakin. Puustellissa tuotekehityksen vahva panos, tekniikan ajanmukaisuus sekä valmistusmenetelmien jatkuva hiominen varmistavat sen, että Puustelli-tuotteesta tulee kestävä, viimeistelty ja turvallinen käyttäjälleen.

Puustelli-keittiö on turvallinen valinta.

Puustelli-tuotannossa emme käytä raskasmetalleja sisältäviä aineita, eikä niitä synny valmistusprosesseissakaan. Tuotannossa käytettävät liimat, joita tarvitaan ovia, runkoja ja tasoja valmistettaessa, eivät sisällä lisättyä formaldehydiä. Lasernauhoitettuihin tuotteisiin liimaa ei tarvita lainkaan.

Massiivipuiset ja viilutetut tuotteet pintakäsittelemme luonnonöljyillä tai vesiohenteisin petsein ja lakoin. Puuovet saavat lisäksi UV-pintakäsittelyn, joka vähentää luonnonvalon aiheuttamia sävymuutoksia.

Puustelli-laatu koostuu kestävistä ja puhtaista materiaaleista sekä ympäristöystävällisistä valmistustavoista, visuaalista ilmettä unohtamatta.